Avto deli – vedno dobrodošel material

Delite

Avtomobili, avtomobili in še enkrat avtomobili. Skoraj vsak ga že ima in pred vsako hišo že vsaj dva, če ne več. Kam nas to pelje, ne vemo točno, vemo pa, da je ves čas povpraševanje nad materialom, ki se imenuje avto deli. In kaj vse spada pod to kategorijo? Marsikaj. V nadaljevanju bomo omenili nekaj najpogostejših tovrstnih delov, ki se najbolje prodajajo in seveda stalno iščejo. Konec koncev je to za marsikoga izjemno dober posel, le če ga zna dobro izkoristiti.

Najpogostejši avto deli, ki jih vedno potrebujemo …

Kot smo že dejali je besedna zveza avto deli zelo širok pojem. Če bi strokovnjaka oziroma poznavalca vprašali, kateri so najpogostejši, bi verjetno naštel: svetila, ogledala, karoserija, stekla, hladilni sistemi, podvozje, senzor obratov motorja in pogon, motor, dodatna oprema in še kaj bi se našlo.

Odločili smo se pobrskati po svetilih …

Zanima nas, kaj točno nam ponuja kategorija svetila. Tu lahko najdemo marsikaj. Ponudba je namreč ogromna. Izbiramo lahko med žarometi, meglenkami, osvetlitvijo tablice, balasti žarometov, zadnjimi lučmi, odsevniki, dnevnimi lučmi, smerniki, adapterji …

Nujno potrebujemo žaromet … Kaj moramo vedeti?

Vemo že, da je zakonsko predpisano, da mora imeti prav vsako vozilo v cestnem prometu brezhibno delujoče avtomobilske luči. Žarometi pa so prednje avto luči, torej deli, ki osvetljujejo pot pred vozilom in nam tako zagotavljajo varno vožnjo v vseh vremenskih razmerah. Naši nedelujoči avto žarometi pa nas lahko hitro privedejo do nesreče, ker imamo slabše vidno polje ter slabšo vidljivost za druga vozila.

Odločili smo se za lečo žarometa BMW serije 3 87-94. Koliko nas bodo stali tovrstni avto deli?

Nujno potrebujemo strokovnjaka! Ta nam pove, da je to zunanji del in da je levi kos povsem enak desnemu. Pove nam še proizvajalca, šifro izdelka, za katera vozila so primerni tovrstni avto deli, kvaliteto in seveda še ceno. Pričakujmo, da bomo za ta avto del odšteli v povprečju 70 evrov, seveda če bomo poiskali cenovno primernega prodajalca.

Žal pa se dogaja, da se deli za avto prodajajo na t. i. črnem trgu. Opozorjeni smo, da je bolje kupovati v preverjenih trgovinah oziroma spletnih trgovinah, kjer lahko računamo tudi na garancijo in na pomoč, ki nam bo na razpolago še naprej in ne samo tisti trenutek, ko bomo izdelek kupili.

Objave iz iste kategorije:

  • 05. 08. 2017