Dodatna oprema

V prvi vrsti je najpomembneje, da je vaš avtomobil opremljen z vsemi obveznimi deli in da ti delujejo brezhibno. Če se vam samo zazdi, da nekaj ni v redu, morate vozilo takoj odpeljati k primernemu strokovnjaku, to je k avtomehaniku, da se skupaj prepričata, kaj točno ne deluje in kako ukrepati. Po drugi strani pa lahko v notranjosti avta najdemo številne dodatke in pripomočke, ki niso nujno predpisani, a so v njem zelo dobrodošli, še posebej če se naokoli želimo voziti kar se da prijetno, udobno pa tudi varno. Med drugim imamo v mislih tudi avto prevleke, prevleko za avto...

Več
  • 02. 04. 2024

V številne prostore svojega doma na tla nameščamo tudi preproge. Te so lahko izdelane iz različnega materiala, različne velikosti in oblike. Preden izberemo pravo, temeljito premislimo, koliko je lahko velika, iz česa naj bo izdelana ter podobno. Tepihe na tla doma nameščamo iz več razlogov. Med njimi je tudi ta, da je vse skupaj videti lepše pa tudi čistejše. Podobno je z nameščanjem preprog v avtomobile. Verjetno si večina med vami sploh ne more predstavljati, da v vašem jeklenem konjičku ne bi bilo niti enega tepiha. Na voljo pa so tako avtomobilski tekstilni tepihi, gumijaste avto preproge pa tudi tepihi...

Več
  • 22. 12. 2023

Notranjost vozila je za mnoge ljudi drugi dom. Dandanes preživimo veliko časa na cesti, saj potrebujemo naš jekleni konjiček za opravljanje številnih obveznosti. Zato je pomembno, da zanj primerno poskrbimo. V kabini se hitro prične nabirati umazanija, kot so kamenčki, prah, blato, vlaga in podobno. Sčasoma se zažre v tkanino in tudi prenese na sedeže, kar je zelo moteče.

Več
  • 12. 09. 2023

Verjetno se bo večina med vami povsem strinjala z mislijo, da jeklena platišča na avtih ne izgledajo ravno najbolj privlačno oziroma lepo. Ravno zato imajo še toliko pomembnejšo vlogo avtomobilski pokrovi platišč. Ti so torej namenjeni zlasti za to, da lahko jeklena platišča prekrijejo, jekleni konjiček pa v hipu naredijo bolj privlačnega. Na voljo je zelo pestra ponudna okrasnih pokrovov platišč za vozila. Izbirate lahko med pokrovi platišč različnih velikosti, barv. Tudi primerno izbrana barva okrasnega pokrova lahko bistveno pripomore h končnemu izgledu avta.

Več
  • 11. 09. 2023

Notranjost vsakega jeklenega konjička se lahko hitro segreje do neprijetno visokih temperatur. Omenjen pojav je posebej izrazit v poletnih mesecih. Takrat kabina našega avtomobila lahko zadrži zelo visoko količino vročine, ki naredi vožnjo nezdravo in celo nevarno. Obenem pa lahko stopi plastiko, poškoduje občutljivo elektroniko, zbledi barve usnja in povzroči drugo škodo. Najbolj učinkovita rešitev pred visoko vročino predstavljajo tipski senčniki za avto, saj preprečijo sončnim žarkom, da bi v celoti prodrli čez okna. S tem se močno zmanjša nabiranje toplote v kabini in močno poveča udobje vožnje.

Več
  • 28. 04. 2023

Urejen in čist avtomobil je ponos vsakega voznika. Neglede kako intenzivno se trudimo odvračati umazanijo iz kabine vozila, se bo prej ali slej nabrala na tleh. V notranjost kabine avta jo prinesemo s čevlji in pri premeščanju predmetov iz ter v prtljažnik. Umazanijo lahko ujamemo z uporabo tepihov za avto, ki pokrijejo preprogo voznikovega, sovoznikovega in potniškega predela. Ker so narejeni iz kakovostne gume ali drugega materiala, ne prepuščajo vlage. Očistimo pa jih lahko z uporabo milnice in vode. Zato se jih priporoča za vsakega voznika, ki želi ohraniti notranjost kabine svojega jeklenega konjička v vrhunski formi.

Več
  • 07. 03. 2023

Vsak avtomobil ima večji ali manjši prtljažnik, ki je izredno uporaben za raznovrstne namene. Pogosto pa se ne zavedamo, da je to tudi eden izmed najbolj obremenjenih delov našega jeklenega konjička. Vanj pospravljamo različne predmete, kot so orodja, živila, obleke in podobno. Prevažati je mogoče tudi domače živali, kar ni nenavadno za večje avtomobile. Zavedati se je potrebno, da se zaradi prevažanja različne prtljage sčasoma poškoduje preproga v prtljažniku. Za preprečevanje odrgnin, prask in drugih poškodb je gumi korito Gledring idealna izbira za vse voznike. Omogoča nam, da brez skrbi prevažamo ostre predmete, preprečuje razlitje tekočin in na svoji površni...

Več
  • 12. 10. 2022

Človeško telo je med vožnjo z motorjem izpostavljeno številnim elementom. Veter, močno sonce, leteči kamenčki, prah, žuželke in podobno so samo nekatere nevarnosti, ki lahko močno poslabšajo izkušnjo vožnje ali pa celo povzročijo izgubo nadzora nad motorjem. Zato je pomembno, da ima vsak voznik telo zaščiteno s primerno motoristično opremo. Pri tem so zelo uporabne motoristične jakne, saj povečajo varnost in udobje med vožnjo z motorjem na krajše in daljše razdalje. Obenem pa izboljšajo izgled motorista, saj mu dodajo kanček klasičnega, modernega ali drugega stila, ki je značilen za določeno motoristično opravo.

Več
  • 20. 08. 2022

Vsak ljubitelj smučanja se je že srečal s težavo prenašanja športne opreme s svojim avtomobilom. Pogosto manjši predmeti niso težava, saj jih lahko pospravimo v prtljažnik. Smuči pa je težje prenašati, če za to nimamo primerne opreme. Na skoraj vsako avto je mogoče namestiti avtomobilske nosilce za smuči. Na njih lahko namestimo en ali več parov smuči ter jih tako varno prevažamo s seboj na številne športne dogodivščine. Varno prevažanje prtljage je ključnega pomena pri uporabni našega avtomobila, saj je izredno pomembno iz vidika varnosti in učinkovitosti.

Več
  • 26. 04. 2022