Ohranimo notranjost avta čisto

guijasti tepihi za avto
Delite

Urejen in čist avtomobil je ponos vsakega voznika. Neglede kako intenzivno se trudimo odvračati umazanijo iz kabine vozila, se bo prej ali slej nabrala na tleh. V notranjost kabine avta jo prinesemo s čevlji in pri premeščanju predmetov iz ter v prtljažnik. Umazanijo lahko ujamemo z uporabo tepihov za avto, ki pokrijejo preprogo voznikovega, sovoznikovega in potniškega predela. Ker so narejeni iz kakovostne gume ali drugega materiala, ne prepuščajo vlage. Očistimo pa jih lahko z uporabo milnice in vode. Zato se jih priporoča za vsakega voznika, ki želi ohraniti notranjost kabine svojega jeklenega konjička v vrhunski formi.

Tepihi za avto preprečujejo madeže na preprogi

Kovinsko dno vsakega avta je prekrito s preprogo. S čevlji jo hitro umažemo in v vozilo prinesemo vlago ter druge nečistoče. To lahko povzroči madeže, ki se zažrejo v tovarniško preprogo avta in jih je zelo težko odstraniti. Gumijasti tepihi za avto pa preprečijo dostop umazaniji, da bi povzročila madeže. Struktura tepiha je narejena tako, da vreznine, izbokline in rob ujamejo prah, pesek, zemljo in vlago. Tako je vsa nesnaga zajeta v strukturi oziroma samem tepihu in nima dostopa do drugih delov našega vozila. 

Umazanijo lahko ujamemo z uporabo tepihov za avto
V notranjost kabine avta prinesemo umazanijo s čevlji. Umazanijo lahko ujamemo z uporabo tepihov za avto, ki pokrijejo preprogo voznikovega, sovoznikovega in potniškega predela.

Uporaba tepiha za avto nam močno olajša čiščenje notranjosti kabine. Ker se večino umazanije ujame na površini tepiha, jo brez težav odnesemo ven iz vozila in odstranimo. S tem pa tudi ohranimo vrednost vozila, saj bo notranjost brez madežev in poškodb.

Različne vrste tepihov za avto

Različni materiali iz katerih so izdelani razni avto deli imajo svoje edinstvene lastnosti. Tudi za tepihe za avto velja enako pravilo. Omenjena dodatna oprema je na voljo za nakup iz več materialov. Najbolj priljubljena in pogosta pa sta guma in vinil. 

Tepihi za avto iz več materialov
Tepihi za avto so na voljo za nakup iz več materialov, najbolj priljubljena in pogosta pa sta guma in vinil. 

Gumijasti tepihi za avto so izredno priljubljeni, ker so ugodni za nakup. Zelo preprosto jih je tudi očistiti, kar je vedno velika prednosti. Včasih je veljalo, da prično izpuščati neprijetne vonjave pri visokih temperaturah. Dandanes pa je guma tepihov tako kakovostna, da sploh ne opazimo, da jih uporabljamo.

Vinilni tepihi za avto so tudi izredno uporabni. Načeloma so malenkost dražji, saj so na voljo v več izvedbah. Izbirati pa je mogoče izbirati med različnimi napisi. Zato jih pogosto najdemo v dražjih vozilih ali avtih, kjer želimo izpostaviti prestiž in luksuz.

Podloga za prtljažnik v avtu ima več namenov

Prtljažnik v avtu je izredno pomemben, zaradi več razlogov. Omogoča nam, da brez težav pospravimo manjše in tudi večje predmete vanj in jih s seboj odpeljemo. Sčasoma pa neprestano premeščanje prtljage, vibracije, zdrsi predmetov in drugi dogodki povzročijo, da se na preprogi pojavijo raztrganine, madeže ter druge poškodbe. Zaščito pred omenjenimi in drugimi dejavniki nam nudi podloga za prtljažnik, ki jo namestimo v zadnji del vozila. Preprečuje ostrim, težjim in drugim predmetom, da bi povzročili poškodbe. Obenem pa prtljažnemu prostoru osveži izgled in prikrije že obstoječe poškodbe.

Podloga za prtljažnik avta preprečuje ostrim, težjim in drugim predmetom, da bi povzročili poškodbe. Obenem pa prtljažnemu prostoru osveži izgled in prikrije že obstoječe poškodbe.

Tudi, če je v avtu že poškodovana preproga v prtljažnem prostoru, jo lahko prekrijemo. To je najbolje storiti s podlogo za prtljažnik avta, saj osveži izgled celotnega prostora. Tako tudi poviša vrednost avta, če ga se bomo kdaj odločili prodati.

Podloga za prtljažnik v avtu zaščiti prtljago pred poškodbami

Večino avto prtljažnikov ima trdno dno. To pomeni, da se lahko stekleni, porcelanasti in drugače bolj občutljivi predmeti hitro poškodujejo. Obenem tudi živila predstavljajo nevarnost, saj se lahko ob naglem zaviranju, hitrem pospeševanju ali speljevanju ovinkov razlijejo. Uporaba podloge za prtljažnik avta doda dodatni sloj zaščite na tovarniško preprogo. Ker je dodatni sloj mehak, bo varoval razne predmete pred fizičnimi silami med vožnjo avta. Obenem pa bo težkim, ostrim in druge nevarnim predmetom, kot so orodja, preprečeval poškodovanje prtljažnega prostora.

Kako zaščitimo prtljažnik pred kremplji domačih živali?

Prevažanje domačih živali brez dvoma predstavlja določen nivo tveganja. Pogosto je tako, da je pse in mačke najbolje prevažati v prtljažniku. Sčasoma pa njihovi kremplji in slina povzročijo madeže ter razne poškodbe na preprogi. Uporaba podloge za prtljažnik avta je idealna zaščita prtljažnika za prevažanje živali. Domačim živalim nudi idealno podlogo za počitek in udobno vožnjo.

Prevažanje domačih živali brez dvoma predstavlja določen nivo tveganja. Uporaba podloge za prtljažnik avta je idealna za prevažanje živali, ker jim nudi idealno podlogo za počitek in udobno vožnjo.

Pomembno je tudi, da če pogosto prevažamo živali, da zaščitimo zadnji avto odbijač. Psi in druge živali lahko hitro opraskajo lak in barvo na odbijaču avta, če ga uporabijo, da se povzpnejo v prtljažnik. Nekatere podloge za prtljažnik so narejene tako, da imajo vključen poseben kos gume, ki jo položimo na odbijač, ko so zadnja vrata v vozilu odprta. Lahko pa tudi zaščitimo odbijač s posebno gumo, ki jo prilepimo na površino odbijača.

Objave iz iste kategorije:

  • 07. 03. 2023