Strešni kovčki za naš avto

Delite

Če se odpravljamo na izlet in nam zmanjkuje prostora v avtu se lahko hitro znajdemo v situaciji, da ne moremo vzeti vsega seboj, kar bi želeli. Lahko se tudi zgodi, da nam zmanjka prostora v vsakodnevnem življenju, kot na primer službi, družbi s prijatelji itd. Strešni kovčki nam lahko rešijo to težavo, saj dodajo veliko prostora našemu avtomobilu. Če smo veliko na poti in potrebujemo dodatni prostor so odlična izbira, saj so zelo prilagodljivi in stroškovno ugodni.

Kovček na strehi?

Tako kot se ime sliši so strešni kovčki v bistvu kovčki, ki se pritrdijo na streho avtomobila, SUV-a, kombija ali drugega vozila. Na tak način najlažje povečamo kapaciteto prostora na našem avtomobilu, saj ga namestimo na streho. To je veliko cenejša in učinkovita opcija, kot če bi kupili nov avto z večjim prtljažnikom.

Med največje prednosti štejemo:

Ekonomična rešitev

So odlična rešitev v primerih, ko potrebujemo malo več prostora in bi radi izkoristili strešni predel na našem avtu za ta namen. So veliko cenejši kot strešni prtljažniki in namestimo jih lahko brez težav.

Ne obtežijo avta

Za razliko od večjih strešnih prtljažnikov so strešni kovčki izjemno lahki in ne dodajo veliko teže našemu avtomobilu. Ko kovčka ne potrebujemo več ga samo zložimo, in tako ne zavzame skoraj nič prostora.

Več namenski prevoz

Lahko prevažajo tudi bolj občutljive stvari, ki se ne smejo zmočiti ali biti izpostavljene vročini. Obratno lahko prenašamo orodja ali podobno, če imamo kovček, ki je dobro obložen in preprečuje, da bi težji predmeti poškodovali streho avtomobila.

Enostavna namestitev

Za večino strešnih kovčkov ne potrebujemo montirati prečk na strešni prtljažnik, ampak zadostujejo že samo tirnice.

Za dolge poti

Strešni kovčki imajo prednost, da razbremenijo notranjost našega avta. Tako lahko gremo z družino ali prijatelji na daljše izlete in ni potrebe po neudobju – vsi lahko sedimo brez skrbi, da bi kakšen kos prtljage morali nositi v rokah ali ob nas.

Tudi, če trenutno ne potrebujemo dodatnega prostora so strešni kovčki odlična naložba. Tako lahko ob stiski s prostorom in časom hitro izrabimo lahkotnost in moč strešnega kovčka ne, da bi sprejemali kompromise o udobju.

Objave iz iste kategorije:

  • 15. 03. 2018