Spravite vse v en avto

Delite

Vedno s seboj vzamemo preveč

Pot na dopust je lahko zabavna in prijetna ali pa dolgočasna in težavna. Če se odpravljate na dopust z družino in ste vse skrbno načrtovali, bo dopust najbrž prijeten. Veselili se boste toplih dni na plaži ali pa mrzlih, če se odpravljate na smučanje v gore. Potovanje s prijatelji zna biti še bolj dinamično in zanimivo. Seveda pa se tudi tu lahko marsikaj ponesreči, a o tem vnaprej neradi razmišljamo. Vsi imamo v glavi samo tiste pozitivne dogodke, ki se nam bodo najverjetneje pripetili.

Na pot pa nekako vedno radi vzamemo veliko reči. Pravzaprav kar preveč. Včasih imam ob pakiranju občutek, da gremo vsaj za trikrat dlje, kot piše na hotelskem voucherju. Žal ne bo tako. Več kot en teden naenkrat si je kar težko privoščiti, včasih finančno, včasih ker je težko uskladiti dopust dveh oseb in še veliko drugih dejavnikov je v igri. Na koncu se še rado zgodi, da je v času predvidenega dopusta slabo vreme in tisti čas, ki smo ga celo leto najbolj čakali, je na koncu dolgočasen in depresiven. Da nas ne bi v apartmaju razžalostilo slabo vreme, si je s seboj pametno vzeti različne namizne igre, zanimive knjige ali stripe, verjetno tudi tablični ali prenosni računalnik. Vse to pa moramo nekam spraviti. V prtljažnik? Pod sedeže? Na streho v strešni kovček? Kam pravzaprav?

Strešni kovčki imajo veliko prostora, prtljažnik pa še več

Možnosti za shranjevanje in prevažanje je kar precej. Strešni kovčki denimo so odlična rešitev, saj vanje lahko spravite veliko reči – po litrih presegajo 150 litrov prostornine in čeprav vanje ne gredo ravne kartonske škatle, so odlični za prevažanje oblačil, plavutk, igre Naseljenci otoka Catan in podobnih drobnarij, ki pač zasedajo prostor, ampak v resnici nam je povsem vseeno na katerem mestu v vozilu se prevažajo.

stresni-kovcek

Druga možnost je prtljažnik. Tja gre običajno največ, seveda če v njem ne prevažamo česa drugega. Če ste se s seboj na plažo namenili vzeti tudi ležalnike, bodo verjetno že oni porabili glavnino prostora. Podobno velja za vašega štirinožnega prijatelja, ki bo med vožnjo na varnem za zaščitno mrežo, prtljažnik pa bo v glavnem neizkoriščen, da mu bo udobno. Ne pozabite na tekstilne preproge za avto, ki jih lahko namestite v vozilo za večjo čistočo, a če nameravate to narediti v prtljažniku, je bolje, da na dno položite gumijaste tipske preproge, ki se jim lahko velikost spreminja. Obstajajo namreč preproge za notranji del vozila, pa tudi za prtljažnik

Med sedeže ni pametno tlačiti preveč reči, še posebej ne težkih ali ostrih predmetov, ki bi lahko v primeru nesreče postali izjemno nevarni. Ni pa problematičen kak kupček brisač, rezervne majice v tanki platneni vrečki ali kaj podobnega. Prav tako si lahko za sedeža voznika in sovoznika kupite posebej jopič, ki je poln žepov in vanje spravite vse sorte malenkosti, ki bi jih želeli imeti s seboj na pot.

Možnosti kako prevažati stvari je torej res precej. Strešni kovčki, prtljažnik, celo prikolica ali pa manjše torbe, na katerih imajo otroci noge, da so malo višji. Odločitev je vaša.

Za udobje in čistočo v vašem avtomobilu bodo poskrbeli tekstilni tepihi – preberite si članek o njih.

Objave iz iste kategorije:

  • 24. 02. 2016