Ugodna možnost je najem avtomobila

Delite

Ko se odločamo za potovanje kamorkoli v svoji ali tuji državi, je najem avtomobila ena izmed najcenejših in najbolj učinkovitih stvari, ki jih lahko naredimo. Za majhen znesek lahko dobimo avto, s katerim lahko prevozimo neomejeno število kilometrov na dan – sam avto pa je veliko več vreden. Seveda so cene in zmožnost ponujenih na trgu močno drugačne in tako je lahko malo težje si izbrati primeren trenutek in seveda tudi primerno vozilo za naš izlet.

Na kaj pazimo?

Podobno kot letalske vozovnice, so lahko cene najema avtomobila drastično različne glede na to kje in pod kakšnimi pogoji ga najemamo. Ponavadi so zaloge omejene in ni smiselno tik pred zdajci iti v najem avtomobila. Glede na letno sezono je ponudba in povpraševanje lahko drugačna.

Tako na primer poleti morda težko dobimo avto po dobri ceni ali pa ga sploh ni možno najeti, medtem ko ga pozimi dobimo brez težav in po nizki ceni. Najbolje je, če planiramo vnaprej in se zmenimo za najem nekaj mesecev pred našim izletom.

Kakšen avto izberem?

Najem avtomobila nam lahko prihrani veliko stroškov in časa, saj se ne rabimo ukvarjati z javnim prometom in čakalnimi vrstami, ko obiskujemo nek kraj ali državo. Seveda ni vseeno kakšen avto vzamemo za vožnjo. Če je veliko ljudi in je avto premajhen je lahko sama vožnja dosti utrujajoče tako da si naredimo spisek stvari, ki jih potrebujemo. Če imamo na primer otroke bomo potrebovali malo večji avto in seveda enako velja za prtljago, ki jo nosimo s seboj.

Avto in lokacija

Če je možno, povprašajmo pri podjetju kjer najemamo avtomobil, ali je možno, da nam ga dostavijo na želeno lokacijo. Lahko je to letališče, hotel ali drug kraj. Dobro je tudi prebrati vse pogoje, kar se tiče zavarovanja in odgovornosti, saj če ne vemo kaj podpišemo so lahko težave.

Za najem avtomobila se lahko tudi probamo zmeniti, da sam agent nas pokliče ali pride do nas če je možno kjer nam vse razloži in že lahko podpišemo pogodbo. To je verjetno najbolje, če planiramo izlet v prihodnosti, saj si bomo prihranili veliko časa in tekanja okoli.

Objave iz iste kategorije:

  • 13. 04. 2018