Potrebujete avto preproge?

Delite

Vse o preprogah za vaš avto

Različne avto preproge niso namenjene le temu, da zaščitijo vaš avtomobil pred prahom, umazanijo in ostalo nesnago, ki jo vanj prinesemo s čevlji, temveč zelo pripomorejo tudi k bolj urejeni in skladni notranjosti vašega jeklenega konjička. Prav zato ni vseeno, kakšne preproge za vaš avto izberete, saj bo pravilna izbira poskrbela, da se boste še raje vozili in se v svojem avtomobilu tudi bolje počutili.
avto-tepih

Klasične avto preproge

Največkrat so avto preproge ali tepihi za avtomobile, kot jim tudi rečemo, na voljo v črni barvi, saj je ta univerzalna in se odlično poda prav vsaki notranjosti avtomobila. Na črni avtomobilski preprogi se madeži ne poznajo tako hitro, kar pomeni, da bo notranjost vašega avtomobila dalj časa videti čista in urejena. Lahko so narejene iz več različnih materialov, med katerimi sta najbolj pogosta blago ali guma. Poleg samega materiala pa je zelo pomembno, da se dobro prilegajo modelu in obliki vašega avtomobila, saj vas bodo sicer motile med vožnjo. Prevelike ali premajhne preproge oziroma avto tepihi, ki niso posebej oblikovani za vaš tip ter model avtomobila, so za voznika lahko zelo moteče. Če imate v vašem avtu takšne preproge, je vsekakor čas, da jih čim prej zamenjate!

avto-preproge-znotraj

Učinkovita zaščita pred umazanijo

Različno oblikovane avtomobilske preproge uporabljamo predvsem kot zaščito pred umazanijo, saj jih je bolj enostavno čistiti kot sama tla avtomobila. Ko so umazane, jih enostavno vzamemo ven iz avta in stresemo oziroma po potrebi tudi umijemo. Gumijaste preproge oziroma tepihi imajo pred tistimi iz tekstila to prednost, da ne prepuščajo vlage, zato se zelo dobro obnesejo v vseh vremenskih pogojih. Seveda pa sodobna obdelava tekstilnih materialov prav tako omogoča, da so ti vedno bolj trpežni, zato se lahko odločite tudi za tekstilne preproge za vaš avtomobil. Izbira je velika, zato bi bilo škoda uporabljati preproge, ki vam niso všeč oziroma s katerimi niste zadovoljni.
Vsekakor pa je ne glede na to, kakšen model ali material preprog za vaš avtomobil boste izbrali, pomembno, da izberete kvalitetne preproge. Nekatere preproge za avto so namreč res zelo poceni, a so narejene iz manj kakovostnih materialov, kar pomeni, da se vam bodo prej obrabile oziroma jih boste morali pogosto menjati, če boste želeli ohraniti urejen videz vašega avtomobila. Zato je bolje enkrat za vaše avtomobilske tepihe odšteti nekaj več denarja in jih imeti za dalj časa, kot pa kupiti poceni preproge, ki ne bodo zdržale dolgo, poleg tega pa vašega avta ne bodo tako dobro zaščitile pred prahom, blatom in umazanijo kot nekoliko dražje avtomobilske preproge.

Objave iz iste kategorije:

  • 17. 02. 2016