Gumi preproge so najboljša zaščita

Delite

Pred dvema letoma sem kupil nov avtomobil. Kar precej sem odštel zanj, zato sem želel, da čim dlje tudi ostane nov in lep, kar pa je pri treh majhnih otrocih včasih precej težko. V prvi vrsti sem se zato odločil, da bom v avto namestil gumi preproge, saj so po mojem mnenju gumijaste preproge eno najpomembnejših zaščitnih sredstev za vsak avtomobil. Avto tepihi iz tekstila še zdaleč ne zadostujejo. Morda bi se poleti, v suhem vremenu, še lahko zadovoljil z njimi, pozimi pa so gotovo nujne avto preproge, ki ščitijo pred dežjem, snegom in blatom.gumi-preproga
Gumijaste preproge je načeloma možno kupiti v skorajda vsaki trgovini, celo v supermarketih, vendar sem želel, da so moji gumi tepihi dimenzij, ki čim bolj ustrezajo mojemu avtomobilu – če želiš prihraniti nekaj evrov in zato kupiš neke univerzalne avto preproge, se ti namreč lahko precej hitro pripeti, da te ne prekrijejo dovolj velike površine, ali pa jih je tudi precej težko namestiti – oblika je pomembna, ker je treba vedeti, kje morajo biti izrezi, da se tudi trši avto tepihi lepo uležejo po dnu in ne ovirajo vožnje ter premikanja sedežev.
In kako so se mi gumi tepihi obnesli? Pravzaprav odlično. Ker je v istem času kupil nov avtomobil tudi moj brat, ki ima ravno tako dva otroka, je primerjava povsem preprosta. Njegov avto je pri starosti dveh let videti precej manj ohranjen kot moj. Zadaj, kjer sedita otroka, lahko vidiš, koliko umazanije se je zažrlo v preprogo. Kar predstavljam si lahko, kako je otrokoma po kakšnem sankanju kapljalo z njunih snežnih čevljev … Pri nas pa je drugače – tla so popolnoma čista.

avto-tepih
Seveda pa gumi preproge niso vse, kar je potrebno, da zaščitiš notranjost avtomobila pred škodo, ki jo lahko naredijo otroci. Da otroka ne bi s čevlji mazala hrbtišča prednjih sedežev, sem tu namestil zaščito iz polivinila. Otroka lahko tako brcata v sedeže kolikor hočeta, pa se nič ne umaže. In ta zaščita je odlična še iz enega razloga – ima žepe za barvice in liste, torej jih imata otroka vedno pri roki, da se zamotita z ustvarjanjem. Tako je tudi dolgotrajna vožnja lahko prijetna in včasih sploh pozabim, da za menoj sedita še dva majhna človečka.

Objave iz iste kategorije:

  • 07. 04. 2015