Vetrobranska stekla morajo biti pregledna

Delite

Med vožnjo je zelo pomembno, da je vaš pogled na cesto popolnoma jasno in da so vetrobranska stekla popolnoma očiščena in brez prask. Velikokrat se lahko zgodi, da nam med vožnjo na sprednjo šipo prileti kakšen kamenček in nam to steklo poči.

V tem primeru je zelo pomembno, da to težavo čimprej odpravimo in imamo ponovno jasen pogled na cesto pred nami. Vremenske razmere se zelo spreminjajo, zato so vetrobranska stekla (silux.si) v tem primeru še toliko bolj pomembna, saj nas ščitijo pred naravnimi pojavi. Med vožnjo lahko naletimo na dež, veter, prah, žuželke, sneg, kamenje in vse te zadeve pred katerimi nas vetrobranska stekla ščitijo. Hkrati pa so vetrobranska stekla tudi odlična zaščita pred UV žarki, ki nas pogosto spremljajo v tako poletnih dneh, kot drugih letnih časih, med vožnjo.

Ko so vetrobranska stekla poškodovana, je popravilo potrebno takoj

Velikokrat se zgodi, da ljudje mislijo, da vetrobransko steklo ne potrebuje popravila, ker ima le malo razpoko zaradi kamenja, ampak ta razpoka lahko stanje le še poslabša. Ceste imajo precej kamenčkov, ki jih lahko med vožnjo kar hitro dobite na vaše vetrobransko steklo in vam ta, zaradi moči kamenja, poči. V tem primeru je potrebno takojšnje popravilo stekla, ker drugače se vam bo med vožnjo razpoka le še širila. Ceste imajo luknje in vedno ko boste zapeljali v luknjo, bo ta razpoka ob tresljajih še bolj pokala, dokler ne bo prišlo do najhujšega, ki pa se lahko zgodi med vožnjo in naredi še precej večjo škodo v prometni nesreči.

Pomembno se je zavedati, da so v prometu udeleženi še drugi, ki so lahko ogroženi zaradi vaše razpoke na vetrobranskem steklu. Poleg tega, pa vam lahko začne vetrobransko steklo zamakati in vam bo v vatu nastala luža, ta pa bo povzročila korozijo, ki pa si jo verjetno še najmanj želite na svojem vozilu. Zato pa vam svetujemo, da ob vsaki praski ali razpoki poiščete pomoč in zadevo čimprej uredite, ker brez tega, lahko nastane še večja težava, ki pa bo storila še več škode.

Jutranje čiščenje vetrobranskega stekla

Mislim, da bi lahko rekli, da skoraj nihče ne mara jutranje čiščenje vetrobranskega stekla v poznih jesenskih, zimskih in zgodnjih pomladnih dneh. Takrat imamo na vetrobranskem steklu slano ali pa kar sneg, ki je celo noč naletaval na vaš avto. V teh razmerah je potrebno imeti v avtu ustrezno opremo s katero lahko očistite vaše vozilo. To so lahko razne ščetke, obstajajo pa tudi razni drugi pripomočki in razpršila, ki vam odpravijo slano in sneg, brez kakršnega koli drgnjenja. Dobro pa je imeti poleg te opreme tudi rokavice, saj je od vsega tega čiščenja najhuje to, da vas zebe v roke. Vaše vozilo mora biti pred vožnjo popolnoma očiščeno, najpomembnejša so vsa stekla, vzvratna ogledala, luči in pa seveda prometne tablice.

Objave iz iste kategorije:

  • 08. 11. 2016