Pogosto spregledan del našega avtomobila

Delite

Glavni namen, ki jih imajo večja in manjša avto stekla je nudenje zaščite pred elementi narave ljudem v vozilu. Imajo pa tudi izredno pomembno varnostno komponento. V primeru nesreče prevzamejo nekaj sile nase in počijo. Pri tem procesu se steklo ne razbije in povzroči poškodbe ljudem v avtu. To je tudi pomembno v primeru, da je potrebno reševanje ljudi iz prevrnjenega avtomobila. Gasilci in drugo reševalno osebje veliko lažje opravijo svojo nalogo, če jim ne bo v napoto razbito vetrobransko steklo.

Sprednje steklo v avtu se ne razbije zato, ker ga skupaj drži majhna nevidna folija. Če pa pride do močnega udarca pa se lahko razbije, vendar na zelo majhne kose, ki so manj nevarni za voznika in potnike.

Avto stekla omogočajo jasen pogled na cesto

Znanstveniki so se veliko časa ukvarjali z iznajdbo avto stekla, ki ob udarcu obdrži svojo obliko ter ne zastira pogleda na cestišče. To jim je do velike mere uspelo v 50. letih prejšnjega tisočletja. Stekla so postalo bolj panoramska, kar je vodilo do tega, da so lahko oblikovalci vozil dizajnirali bolj prostorna vozila. Lahko bi rekli, da se je zaradi napredka izdelave vetrobranskih stekel spremenila tudi oblika vseh cestnih vozil.

Čista avtomobilska stekla omogočajo jasen pogled na vozišče

Moderna avtomobilska industrija neprestano izboljšuje postopke izdelave in tehnologijo v vetrobranskih steklih, ki jih lahko kupite v spletni trgovini z avtodeli Silux.si. Vedno pa lahko računamo, da nam bodo ob dežju, sneženju in drugih vremenskih vplivih, nudila jasen pogled na cestišče pred nami. Priporočeno je, da pred daljšimi potovanji preverimo nivo količine čistilne tekočine za stekla ter jo po potrebi dolijemo. Če se na vetrobranskem steklu nabere veliko umazanije, se lahko ustavimo na bližnji črpalki ter dodobra očistimo stekla omenjenih nečistoč.

Objave iz iste kategorije:

  • 11. 01. 2022