Ustrezni avto žarometi

Delite

Kdaj ste nazadnje preverili, kako dobro vam svetijo žarometi na vašem avtomobilu? Kadar slabše začnejo delovati sprednji žarometi, to navadno voznik slej ko prej opazi, pri zadnjih pa ni čisto tako. Velikokrat na cesti lahko opazimo avtomobile, ki jih zadnje luči ne delujejo oziroma svetijo slabše. Nedelujoči žarometi so lahko zelo nevarni, saj zaradi njih tvegate nevarnost nesreče. Če na cesti vaš avto ni dobro osvetljen, se vanj lahko zaleti drug avtomobil, ki vas ne opazi pravočasno.

Za to je vedno treba poskrbeti za odlično osvetlitev, za kar najbolje poskrbite prav s kakovostnimi žarometi in ustreznimi avto žarnicami.

Včasih menjava žarnice ni dovolj

Žarometi na starejših avtomobilih so pogosto zelo obrabljeni. Na njih se poznajo praske in odrgnine, zaradi katere dajejo zelo medlo svetlobo. To drži sploh v primerih, ko so žarometi narejeni iz cenenega materiala, ki se hitro obrabi in na katerem se pozna vsaka praska. Vendar tudi dražji žarometi nimajo neomejene življenjske dobe, zato jih je treba po določenem času zamenjati.

V primeru, da imate občutek, da vaši žarometi ne delujejo tako, kot bi morali, lahko najprej poskusiti z menjavo LED avto žarnice. Izberite ustrezen tip in moč žarnice ter pri nakupu ne varčujte, saj so tudi pri žarnicah velike razlike v kvaliteti. V primeru, da kljub menjavi stare žarnice za kvalitetno novo avto žarometi še vedno ne svetijo tako, kot bi morali, je čas za nakup novih. Tako se ne boste izognili le kazni ali težavam na tehničnem pregledu, temveč boste v prvi vrsti poskrbeli predvsem za svojo varnost.

Poskrbite za varnost na cesti

Če ste ugotovili, da so vaši žarometi na avtu dotrajani, jih čim prej zamenjajte z novimi. Nikakor se vam ne splača odlašati z menjavo, saj tako lahko ogrozite svojo varnost na cesti. Brezhibno delujoči žarometi namreč niso pomembni le pri vožnji zvečer ali ponoči, ampak tudi v oblačnih oziroma meglenih dneh.

Nikar ne tvegajte in ne ogrožajte svoje varnosti! Raje čim prej poskrbite za svojo varnost na cesti z novimi žarometi, ki bodo dobro osvetlili tako vaš avto kot cestišče pred vami. Po ugodni ceni jih lahko kupite v spletni trgovini Silux.si!

prednje meglenke

Meglenke uporabljamo ob zmanjšani vidljivosti zaradi megle

Avtomobilske meglenke so vrste luči oziroma razsvetljave, ki se uporablja, ko je zaradi megle lahko precej zmanjšana vidljivost. To je v resnici daleč najbolj enostavna definicija, ki naj bi jo razumeli prav vsi.

Objave iz iste kategorije:

  • 15. 03. 2018