Varno in s stilom na strehi vozila

Delite

Dejstvo je, da je smuči težko spakirati. Ker so smuči velike, težke in preprosto ne gredo v notranjost avtomobila, jih je najbolj varno prevažati na strehi. Nosilci za smuči rešijo to težavo tako, da uporabijo prazen prostor na strehi avtomobila, kamor odložimo naše smuči. Veliko manjših avtomobilov ima lahko težavo, če smuči probamo stlačiti v notranjost vozila. Tako lahko smuči gledajo ven skozi okno in s tem ogrožamo sebe in druge udeležence v prometu. Najboljša opcija je, da si pomagamo z nosilci za smuči.

Vrste nosilcev in oprema

Za prevoz vaših smuči obstaja veliko opcij, ki se lahko uporabijo pri vašem avtu. Nosilci za smuči obstajajo v mnogih oblikah in velikostih. Spodaj bomo našteli najpogostejše.


Crossbar nosilci:
Najbolj popularni in preprosti za uporabo, Crossbar nosilci za smuči so preprosti za namestitev in uporabo. Imajo že vgrajene nosilce, ki jih pritrdimo na nosilce za strešni prtljažnik, nakar gor pritrdimo smuči
Siderail nosilci:
Nosilec za smuči, ki se ga pritrdi direktno na strešne nosilce na vašem avtu. Ta opcija je najboljša, če naš avto nima prečk na strešnem prtljažniku. Taki nosilci pašejo na vse SUV in tudi manjše avtomobile, ki imajo nosilce na strehi.
Hitch nosilci:
Znani tudi kot nosilci, ki se jih pritrdi na vlečno kljuko. Smuči in snowboardi se pritrdijo vertikalno z gumijastimi kleščami. Morda moramo biti malo bolj previdni med vožnjo, saj nam tak nosilec lahko poveča širino in dolžino avtomobila.

Magnetni nosilci

Obstajajo tudi magnetni nosilci, ki jih lahko pritrdimo brez težav na avtomobil in za katere po navadi ne potrebujemo posebnega orodja. Obstajajo tudi večji nosilci za smuči, ki se namestijo na že obstoječe nosilce na strehi, kamor lahko shranimo tudi večje smuči ali snowboarde.

https://youtu.be/Dfdcjo9lDRs

Za vse navdušence nad zimskimi športi so nosilci za smuči najboljša izbira. Ne samo, da bomo bolj varni na cesti, tudi našo opremo bomo prevažali v stilu. Tako smuči ne bodo »štrlele« ven iz avtomobila, ko bomo odhajali na izlet in tudi naš avto bo izgledal dobro med prevozom.

gumi korito gledring

Gumi korito Gledring za zaščito prtljažnega prostora v avtu

Vsak avtomobil ima večji ali manjši prtljažnik, ki je izredno uporaben za raznovrstne namene. Pogosto pa se ne zavedamo, da je to tudi eden izmed najbolj obremenjenih delov našega jeklenega konjička.

Objave iz iste kategorije:

  • 22. 01. 2018