Strešni nosilci za vse potrebe

Delite

Strešni nosilci pri osebnih avtomobilih omogočajo, da na avtomobil pritrdimo strešni kovček, da na strehi peljemo kolesa in podobno. Kar se tiče vozil, ki jih uporabljamo v službene namene oziroma predvsem kot vozila za prevažanje tovora, za dostavo in za prevoz orodja ter materiala, pa imamo možnosti še veliko več. Pravi strešni nosilci lahko delo precej olajšajo!

Strešni nosilci za obrtne dejavnosti

Skoraj vsak obrtnik, ki se ukvarja s proizvodnjo ali delom na terenu, potrebuje dober tovorni, poltovorni ali svojemu delu prilagojen osebni avtomobil. Na lokacijo dela je treba pripeljati delavce, prav tako pa tudi vse orodje in materiale, ali pa dostaviti izdelke. Marsičesa pa ne moremo prevažati kar v avtomobilu. Že če potrebujemo lestev, se lahko znajdemo v zagati. Seveda ta ne gre v prtljažnik avtomobila, vendar zaradi nje tudi ne bomo najeli tovornjaka. Rešitev? Strešni nosilci, ki so prilagojeni za različne prevoze.

Strešni nosilci so običajno tipski, torej narejeni za specifične avtomobile (po znamki in modelu). Najbolje je, da so izdelani iz aluminija, saj so tako precej lahki, kljub temu pa imajo veliko nosilnost. Večina obrtnikov jih sicer ne sname z avta prav pogosto, a če jih, je dobro, da sta demontaža in ponovna montaža hitri in enostavni. Prav tako ni odveč, če se strešni nosilci zgoraj oblečeni v gumo, da se tovor ne more premikati, opremljeni pa s protivlomno ključavnico – da vam ne izmaknejo stvari!

Kaj vse je mogoče namestiti nanje?

N strehi lahko peljete lestev, cevi, plošče in še marsikaj. Seveda je pri tem pomembno, da tovor primerno varno naložite ter upoštevate zakone. Dimenzij in mase, ki sta zakonsko dovoljeni, ne smete preseči. Ne le zato, da ne bi bili kaznovani, temveč predvsem zato, ker je to lahko nevarno za vas in druge.

Strešni nosilci so ekonomični!

Uporaba strešnih nosilcev se lahko pošteno pozna pri zmanjšanju stroškov podjetja. Namesto, da bi se morali zaradi dostave nekam peljati večkrat, lahko tovor naložite tudi na streho in je poti manj. Ali pa naložite v avtomobil izdelke za več naročnikov in jih dostavljate enega za drugim, ne da bi se morali vmes vračati do skladišča. Tudi nabava materialov bo hitrejša in bolj enostavna. Ne le, da boste prihranili pri gorivu in pri obrabi vozila, temveč predvsem pri času – na cesti lahko hitro pustimo kar nekaj ur, ki bi jih bilo pametneje izkoristiti kako drugače.

Preberite članek o tem, kakšni strešni nosilci za smuči obstajajo na trgu.

Objave iz iste kategorije:

  • 02. 06. 2017