Vsestransko uporabni strešni nosilci za kolesa

Delite

Strešni nosilci so ena od boljših rešitev, ko želimo v avtu pridobiti dodatni prostor za nekoliko večje predmete. Sicer pa so vam na trgu na voljo tudi nosilci, ki se pritrdijo na zadnja vrata ali pa na vlečno kljuko. Nosilce za kolesa na primer pritrdimo na strešni prtljažnik oziroma na strešne prečke, medtem ko nosilce kolesa za na kljuko namestimo na vlečno kljuko. Nosilci za kolesa za zadnja vrata so pritrjeni neposredno na zadnjih vratih vozila. 

Kupci se najpogosteje odločijo za nakup strešnih nosilcev, sledijo nosilci za prevoz koles na kljuki, najredkeje se odločijo za prevoz koles na zadnjih vratih.  Strešni nosilci za kolesa morajo biti izbrani tudi glede na tip kolesa. Če je kolo na primer cestno, boste izbrali drugo vrsto nosilca, kot če je kolo  druge vrste. 

Cenovno dostopna in hitra rešitev za prevoz koles 

Nakup strešnih nosilcev za kolesa se vam izjemno splača, ker je to cenovno dostopna in hitra rešitev za prevoz koles. Ker se vse več ljudi ukvarja s kolesarjenjem in ker kolesa peljejo tudi s seboj na počitnice, so takšne rešitve postale nuja.

Nakup strešnih nosilcev za kolesa se vam izjemno splača, ker je to cenovno dostopna in hitra rešitev za prevoz koles

Strešni nosilci za kolesa in druge predmete so vam na voljo v specializiranih prodajalnah, kjer vam pri izbiri v veliki meri pomaga prodajalec. Na voljo so vam nosilci različnih proizvajalcev. Od njih je v veliki meri odvisna tudi cena. 

Spletna ponudba strešnih nosilcev

Strešni nosilci so vam za nakup na voljo tudi v spletnih prodajalnah. Če ste povsem prepričani v to, kakšen tip strešnega nosilca želite imeti, potem si ga brez težav lahko naročite tudi po spletu. Komplet z nosilci za na streho vključuje tudi jasna navodila, kako se izdelek pritrdi na streho. Namestitev na streho je preprosta in hitra, a kljub temu bodite kar se da natančni in dosledni pri upoštevanju navodil.

Če sami pri takšni vrsti dela niste ravno vešči ali izkušeni, za pomoč prosite strokovnjaka, ki vam je strešne nosilce prodal. Ta vam bo zagotovo podal še kaj koristnih nasvetov, ki jih je prav tako dobro upoštevati.

Strešni kovčki hitro rešijo zagato s prostorom

Kovčki so na strehah prevoznih sredstev postali skorajda nekaj povsem običajnega. A še preden se strešni kovčki postavijo na svoje mesto, je treba poskrbeti tudi za strešne nosilce. Te je namreč treba namestiti na streho, da boste potem nanje namestili še kovček. 

Kovčki so na strehah prevoznih sredstev postali skorajda nekaj povsem običajnega.

Trg vam ponuja pestro in široko ponudbo nosilcev, univerzalnih pa tudi tipskih. Obe vrsti nosilcev za kovčke sta praviloma izdelani iz jekla ter aluminija. Omogočata preprosto in hitro montažo, možnost nalaganja tudi nekoliko težjih bremen, izjemno vzdržljivost ter varnost, zaščitni sistem proti kraji, ne nazadnje obe vrsti prav tako ponujata športno in elegantno obliko. 

Sestavni deli nosilca za kovček na strehi

Strešni kovčki morajo biti torej dobro nameščeni na prevoznem sredstvu. A to je v veliki meri odvisno tudi od strešnega nosilca. Ta je sestavljen iz štirih osnovnih nog, dveh prečnih palic, pritrdilnega kompleta in ključavnice. 

Strešni kovčki morajo biti torej dobro nameščeni na prevoznem sredstvu.

Osnovne noge nosilca za streho so praviloma oblikovane za vozila, ki imajo na strehi svojega vozila že vgrajena pritrdila. Noge dopolnjujejo posebni pritrdilni deli. Ti se popolnoma prilegajo strehi modela oziroma tipu vozila. Prečne palice iz jekla ali drugega materiala imajo pravokotni rez ter so najpogosteje prevlečene s črno plastiko. Na koncu vključujejo plastičen pokrov. Palice veljajo za enega od najpomembnejših delov za namestitev nosilcev za avto in za strešne kovčke. 

Pritrdilni komplet za strešni kovček 

Strešni kovčki na prevoznih sredstvih zahtevajo tudi kakovosten pritrdilni komplet. Tega izberete glede na svoje vozilo, saj se kompleti za pritrjevanje med seboj razlikujejo glede na znamko, model in letnik avtomobila. Sami morate torej ugotoviti, kateri komplet boste potrebovali za svoje vozilo

Če boste komplet nakupovali v spletni prodajalni, boste morali navesti posebno šifro. To lahko najdete s pomočjo spleta. Ključavnica je še eden od sestavnih delov strešnega nosilca. Ta poskrbi za še večjo varnost. V prvi vrsti poskrbi, da je strešni kovček po montaži ostane na strehi. Vsekakor pa ključavnica odlično varuje pred najrazličnejšimi nepridipravi, ki bi se na kakršen koli način poskušali dokopati do vašega kovčka na vozilu. 

Z nakupom strešnega nosilca in strešnega kovčka boste tako poskrbeli za bistveno več prostora. Obenem boste s tem dobro poskrbeli tudi za večjo varnost, udobje ter za še prijetnejšo vožnjo. Vaše vozilo bo izgledalo veliko modernejše in ne nazadnje bo še veliko lepšega videza. 

Prednje in zadnje zavorne ploščice je treba vedno zamenjati v parih na eni osi. V zvezi s tem je zaželeno, da kupite komplet zavornih ploščic. Preberi več …

Objave iz iste kategorije:

  • 28. 07. 2020