Zaščitimo prtljažni prostor našega vozila

Korito prtljažnika lahko prilagodimo obliki prtljažnika
Delite

Vzdrževanje čistosti vozila vedno poda dober prvi vtis. To je še posebej pomembno pri nakupu rabljenega avtomobila, saj bo čista notranjost povedala veliko o prejšnjem vozniku. Odličen izgled prtljažnika pa močno zviša vrednost vsakega vozila. Res pa je, da je prtljažni prostor podvržen raznim poškodbam, ki jih povzročijo ostri predmeti, madeži od hrane, ter domače živali.

Proti temu pa se lahko borimo tako, da kupimo gumijasti tepih za prtljažnik. Ta bo preprečil možno poškodbe prtljažnika, preproge ter plastičnih komponent v zadnjem delu vozila. Korito prtljažnika je tako odlična naložba za voznike osebnih in tovornih vozil.

Prtljažnik vsakega vozila je pogosto opraskan

Dejstvo je, da je prtljažnik izredno uporaben del vsakega vozila. V njega vsak dan pospravljamo živila, pohodniške čevlje, raznovrstna orodja ipd. Poleg tega pa v njem dostikrat prevažamo domače živali, ko jih moramo odpeljati veterinarju. Vse to pa hitro pusti praske, vdrtine, raztrganine in druge poškodbe v preprogi in plastiki okoli preproge. 

Korito prtljažnika
Korito prtljažnika – prikaz uporabe

Poškodbe prtljažnika se lahko opazijo pri nakupu marsikaterega rabljenega vozila. S tem pa mu močno pade vrednost, kar pomeni, da ima zato tudi nižjo ceno. S koritom prtljažnika pa se izognemo večini nevarnosti, ki hitro znižajo vrednost našega avtomobila, kot so politja tekočine, udarci ostrih predmetov, poškodbe od krempljev malih živali ipd. 

Korito prtljažnika lahko prilagodimo obliki prtljažnika

Dandanes je gumijasti tepih za prtljažnik možno kupiti na mnogih spletnih straneh. Pri tem pa je pomembno, da kupujemo od trgovca, ki ponuja visoko-kakovostne izdelke za nakup. Na spletni strani www.withcar.hu lahko zasledimo ogromno število rezervnih delov za osebni avto in druga vozila.

Poleg tega pa ima Withcar tudi veliko izbiro korit prtljažnika. Najbolj pogosta so gumijasta korita. Temu je tako, saj imajo številne prednosti, kot so:

  • Ugodna cena
  • Najboljša možna zaščita pred vlago in ponesrečenimi politji tekočine
  • Možnost nakupa univerzalnih in tipskih različic gumijastih tepihov za prtljažnik

Withcar korita za prtljažnik obstajajo v dveh izvedbah. Te pa sta:

Tipska korita

Taka korita so narejena s strani različnih proizvajalcev za specifične modele vozil. Taka korita se popolnoma prilagajajo v prtljažni prostora našega vozila, brez da bi morali karkoli spreminjati.

Univerzalna korita

Univerzalna korita za prtljažnik so mišljena za veliko vrst vozil. Obenem pa so tudi uporabna za vozila, za katera ne obstajajo tipske različice. Univerzalna korita lahko odrežemo s škarjami, jih zavihamo pri robovih ipd., da omogočimo boljše prileganje površini našega prtljažnika.

Gumijasti in tekstilni tepihi za prtljažnik imajo različne lastnosti

Najbolj pogosto pusti poškodbe v prtljažniku razlita tekočina. To pa povzroči, da se pričnejo tvoriti bakterije v sami preprogi. S tem pa se po vozilu hitro razvije neprijeten vonj, ki ga težko odstranimo.

Korito prtljažnika
Korito prtljažnika za čist in urejen prtljažnik

a srečo lahko to težavo hitro preprečimo z uporabo različnih korit za prtljažnik. Korita pa lahko najdemo narejena iz različnih materialov, kot je guma, tekstil ali vinil. 

Tekstilni tepih za prtljažnik poveča privlačnost vozila

Dobro narejeno tekstilno korito je odličnega izgleda. Ko ga namestimo v prtljažnik,  doda kanček prestiža in luksuza našemu vozilu. Poleg tega pa ga lahko kupimo v mnogih različnih barvah. Pri gumijastih različicah pa smo večinoma omejeni na črno ter različne odtenke sive barve.

V tekstilu se tudi težje razvijajo bakterije, kar pomeni, da se v našem avtu ne bo širil neprijeten vonj. Tekstilni prtljažni tepihi so tudi primerni za bolj luksuzna vozila. Lahko pa jih tudi namestimo v prtljažnik starejših avtomobilov višjega razreda, saj bodo izgledali, kot del originalne opreme samega vozila.

Vinilni tepih je nepremočljiv

Vinilni tepih oziroma korito za prtljažnik je popolnoma nepremočljivo. Primeren je za vozila, ki jih uporabljamo na bolj vlažnih cestah in letnih časih. Z njimi lahko tudi prevažamo prtljago, ki se lahko razlije, kot so pijače, tekoče barve ipd. Moderni procesi izdelave pa zagotavljajo, da se vinil ne bo posušil, skrčil ali omogočil bakterijam, da se prično razmnoževati.

Gumijasti tepihi za avto so najbolj pogosti za nakup

Gumijasta korita prtljažnika pa so izredno ugodna za nakup, izgledajo dobro, ter so nepremočljiva. Res pa je, da ne nudijo enakega nivoja luksuza po samem izgledu, kot jih vinilni in tekstilni tepihi. So pa izredno ugodna za nakup ter jih lahko odrežemo ali zvijemo pri robovih, da jih prikrojimo obliki prtljažnika.

Izbira korita je odvisna od našega avtomobila in njegove uporabe

Dejstvo je, da je vsako korito za prtljažnik izredno uporabno. Temu je tako, saj zaščiti preprogo prtljažnika pred raznimi poškodbami, ki nastanejo kot posledica vsakodnevnega prevažanja prtljage. Za bolj športne ali klasične avtomobile se priporoča uporaba tekstilnih ter tudi gumijastih korit prtljažnika.

Če pa bi radi kvalitetno in ugodno rešitev, pa so gumijasti tepihi za prtljažnik odlična izbira za vsako vozilo. Tako bomo zaščitili prtljažnik pred politji, odrgninami ter drugimi poškodbami, ki se lahko zgodijo kadarkoli.

Vinilni in gumijasti prtljažni tepihi pa se priporočajo za voznike, ki veliko časa preživijo na mokrih cestah ali prevažajo prtljago, ki predstavlja nevarnost politja. To pa jih naredi primerne za uporabo v vseh osebnih vozilih, kot tudi SUV-jih, poltovornjakih, kombijih, terencih ipd.

Objave iz iste kategorije:

  • 29. 06. 2020