Kako poskrbeti za urejen prtljažnik?

Delite

Veliko namensko korito za prtljažnik, ki se po meri in obliki popolnoma prilega obliki prtljažnega prostora vašega vozila, je najboljša rešitev za popolno urejenost, red in čistočo v vozilu. Tako bo vaš prtljažnik vedno urejen in dobro zaščiten, hkrati pa ga boste tudi enostavno čistili, ne glede na to, kaj boste prevažali v njem. Idealno za vse obrtnike, različne mojstre, mlade družine, kmetovalce in vrtičkarje! Enako pa boste s to rešitvijo zadovoljni tudi pohodniki in športniki, ki v prtljažnik pospravljate umazano obutev ali športno opremo.

Zaščitite svoj prtljažnik!

Zakaj je prtljažnik sploh treba zaščititi? Ker je njegova talna obloga največkrat narejena iz tekstilnega materiala, na katerega se hitro primejo prah in drobci umazanije. Zato prtljažnik trajno izgleda zamazan in neurejen, česar si gotovo ne želite. Tekstilno oblogo na dnu prtljažnika se navadno tudi zelo težko čisti oziroma je čiščenje precej zamudno. Prav zato je bolje preventivno v avto namestiti posebno korito za prtljažnik, ki tega v celoti prikrije in ga s tem tudi res dobro zaščiti.

Pri tem je pomembno, da gre za tipsko izdelano korito, ki je izdelano po meri vašega avtomobila, predvsem pa naj ima čim višje robove. Ti namreč dobro preprečujejo razlitje kakšne tekočine po celem avtomobilu, kar v marsikaterem primeru pride prav. Tako bo vaš vedno avto dobro zaščiten, ne glede na to, kaj boste vozili v prtljažniku, tekstilna obloga na njegovem dnu pa bo ostala čista. Ne čakajte na to, da se umaže, ampak poskrbite za urejenost vašega avta že zdaj!

Kaj pa čiščenje korita za prtljažnik?

Korita za prtljažnik so izdelana iz trpežnega materiala, ki se lahko čisti. Poleg tega je material zelo vzdržljiv in dobro prenaša tudi različne obremenitve, kar pomeni, da bo brez kakšnega posebnega vzdrževanja zelo dolgo ostal tako kot nov.

Najbolj enostavno ga je očistiti tako, da ga najprej vzamemo iz prtljažnika ter iz njega dobro stresemo vse, kar se je nabralo na njem, nato pa ga speremo pod vodo. Če kljub temu na njem ostane kakšna sled umazanije, jo skrtačimo z milnico, nato pa korito le še dobro osušimo in ga spet namestimo nazaj tja, kamor spada.

Vas morda zanima tema arheološka izkopavanja. Potem si le preberite naš najnovejši članek.

Objave iz iste kategorije:

  • 02. 06. 2017