Nadgradimo svoj avtoradio s pametnim oddajnikom

Polnilec in FM oddajnik
Delite

Vožnja z avtomobilom hitro postane dolgočasna, če ne poslušamo dobre muzike. Obenem pa preko avtoradio sledimo pomembnim novicam in dogodkom na cesti in po svetu. Velikokrat pa se zgodi, da ne moremo predvajati USB ključa z MP3 muziko, saj te funkcije naš radio ne podpira. Po drugi strani pa je tudi možno, da je sama naprava že zastarela in ne deluje več dobro. V tem primeru lahko naš avtoradio nadgradimo z FM oddajnikom, ki ga priklopimo v priključek za polnjenje v našem vozilu.

Polnilec in FM oddajnik

S priklopom FM oddajnika smo nadgradili svoje vozilo na več kot en način. Tako imamo poleg poslušanja radia tudi možnost polnjenja svojih pametnih naprav. V večini primerov imajo oddajniki enega, dva ali več USB izhodov za polnjenje. To pa nam omogoča, da med vsako vožnjo usposobimo akumulator našega telefona, tablice, prenosne igralne konzole ipd.

FM oddajniki niso zahtevni pri nameščanju
FM oddajnik in polnilec

Vgrajena tehnologija QuickCharge pa samodejno zazna najbolj optimalno moč polnjenja. Tako zaščitimo baterijo in občutljivo elektroniko vseh priklopljenih naprav. 

Zamenjava radia ni potrebna

Zamenjava avtoradia ni vedno takoj možna. Temu je tako, saj morda nimamo časa, ali pa potrebujemo za priklop težko dobavljive pretvornike kablov. FM oddajniki pa niso zahtevni pri nameščanju. Vse, kar moramo storiti je, da oddajnik priklopimo v priključek za napajanje oziroma polnjenje v našem vozilu.

Top 20 Bluetooth FM oddajnikov leta 2020

Tako je možno preko FM radia v našem vozilu poslušati glasbo s telefona preko Bluetooth-a, USB ključa ali pomnilniške kartice. To storimo tako, da izberemo določeno frekvenco na avtoradio, nato pa nastavimo enako frekvenco na oddajniku. Tako je možno poslušati vso glasbo s prej omenjenih virov preko avtomobilskih zvočnikov.

Prostoročni telefonski klici

Ena izmed najbolj nevarnih stvari, ki jih lahko počnemo med vožnjo je uporaba telefona. Temu je tako, saj nismo pozorni na cesto okoli nas, ko tipkamo po zaslonu. FM oddajniki pa imajo vgrajeno tehnologijo Bluetooth 5.0. Tako lahko vsak pametni telefon povežemo brezžično s samim oddajnikom.

S tem pa omogočimo prejemanje in opravljanje klicev, brez da bi morali uporabiti roke. Tako lahko varno vozimo in govorimo. Glas sogovornika pa bo predvajan preko vgrajenih zvočnikov v našem vozilu ali pa preko mobilnega telefona ki ga pričvrstimo na avtomobilski nosilec za telefon. Tako bomo vsako besedo slišali popolnoma razločno.

3.5mm vtič za pametne telefone in tablice

Skoraj vsi FM oddajniki vsebujejo 3.5mm avdio vtič. Preko njega pa lahko povežemo pametne telefone, tablice, prenosnike ipd. Tako bomo preko oddajnika lahko predvajali vso glasbo na avtomobilskih zvočnikih. Fizično povezavo je priporočljivo uporabiti, če ne želimo ali pa ne moremo vklopiti Bluetooth tehnologije.

Na spletni strani www.gizzmo.hr lahko zasledimo FM oddajnike z mnogimi funkcijami, ki nam bodo olajšali vsakodnevno poslušanje glasbe v vozilu. Poleg tega pa na omenjeni stran lahko najdemo ogromno dodatne opreme za naš pametni telefon.

Objave iz iste kategorije:

  • 17. 04. 2020