Ohranimo večjo varnost med vožnjo z nosilcem za naš telefon

Avtomobilski nosilec za telefon za varno vožnjo
Delite

Moderna tehnologija nam omogoča, da imamo svoje najljubše ljudi vedno le dotik na telefonu stran. Povezljivost bluetooth in Wi-Fi tehnologij ter raznih mobilnih omrežij je omogočilo, da so pametni telefoni postali izredno popularni. Brez njih si sploh več ne moremo predstavljati življenja. Poleg tega pa moramo dandanes biti skoraj vedno na voljo različnim ljudem s katerimi imamo osebne in poslovne odnose. Uporaba telefonov v avtu pa je vedno predstavljala izziv, saj lahko voznika hitro zamoti, kar lahko privede do nesreče. Z uporabo avtomobilskih nosilcev za telefon pa lahko svoj Android, iOS ali klasični telefon uporabljamo tudi med vožnjo, brez da bi tvegali svoje in življenja drugih voznikov.

Uporaba telefona med vožnjo je nezakonita

Uporaba mobilnega telefona med vožnjo je nezakonita iz številnih razlogov. Vozniki, ki gledajo v zaslon svoje pametne naprave, se hitro zamotijo. To pa je lahko vzrok za številne nesreče, kot so trki, spregled rdeče luči, udarci v robnike ipd. Raziskave so pokazale, da ko telefon držimo v eni roki, z drugo pa vozimo, se nam močno zmanjša odzivni čas.

Avtomobilski nosilec za telefon
Avtomobilski nosilec za telefon je pripomoček za popolno in varno namestitev mobilnega telefona v avtomobilu

Potrebni čas za zasilno zaviranje, umikanje oviram in za druge manevre se tako podaljša, saj se na nevarnost ne odzovemo dovolj hitro. Rešitev vsem temu je, da svoje vozilo opremimo s preprostimi, vendar učinkovitimi dodatki, kot so nosilci za telefon za avto, ki nam olajšajo opravljanje in prejemanje klicev med vožnjo. Poleg tega pa bomo tako veliko lažje uporabljali navigacijo oziroma GPS tehnologijo, ki nas bo vodila po zemljevidu domače ali tuje države.

Telefonski nosilci za avto nas razbremenijo držanja telefona v rokah

Kot prej omenjeno vsak voznik veliko tvega, ko drži telefon v roki med vožnjo. Oprijem volana je ključev v nepredvidljivih situacijah, kot je zasilno izogibanje oviram na cesti, zaviranje ipd. Enako pomembno pa je, da volan čvrsto držimo v rokah, ko se znajdemo na zaledenelih in mokrih cestah, kjer naš avtomobil lahko prične zdrsavati.

Pametno avtomobilski nosilec za telefon s hitrim QI polnjenjem

Avtomobilski nosilec za telefon pa nam omogoči, da imamo vedno obe roki na volanu. Na telefonu lahko predhodno nastavimo navigacijo, da nas vodi po mestnih, obmestnih, podeželskih in drugih potek do našega cilja. Naš telefon pa lahko tudi nastavimo, da se med vožnjo avtomatsko odzove na klic in vklopi zvočnik. Pogovori so tako veliko lažji, kot pa, če bi sredi vožnje iskali telefon po sovoznikovem predalu, v jakni, pod sedežih ipd.

Bluetooth slušalke nam dodatno olajšajo opravljanje klicev med vožnjo

Zadnja leta je možno opaziti velik porast prodaje bluetooth slušalk. Tehnologija bluetooth je napredovala do te mere, da lahko brezžično prenaša glas visoke kakovosti od klicatelja do prejemnika in obratno. Poleg tega pa deluje popolnoma brezžično, kar je velik plus, saj ne potrebujemo nobenih dodatnih kablov.

Bluetooth slušalke za opravljanje klicev med vožnjo
Bluetooth slušalke brezžično povežemo s telefonom za varno opravljanje klicev med vožnjo

Bluetooth slušalke lahko brezžično povežemo z našim pametnim telefonom. Te imajo vgrajen mikrofon, ki nam omogoča prostoročno pogovarjanje. Na novejših operacijskih sistemih je možno tudi dajati ukaze našemu telefonu preko mikrofona. Klicanje in prejemanje klicev ni bilo nikoli tako enostavno kot z bluetooth tehnologijo.

Nosilci za telefon za avto nam omogočajo vožnjo brez motečih elementov

Skoraj 90% vseh nesreč se zgodi, ko je voznik vozila s čem zamoten. To je lahko menjavanje radijske postaje, nastavljanje navigacije med vožnjo, iskanje telefona po predalih med hitenjem po cesti rezervirani za motorna vozila ipd. Največ nesreč pa je možno pripisati uporabi telefona med vožnjo. V tem primeru je vsaka najmanjša spregledana ovira lahko smrtonosno nevarna, saj nam telefon odvrne veliko mero pozornosti od ceste.

Z avtomobilskimi nosilci za telefon pa se izognemo nepotrebnem ogrožanju našega in življenja drugih voznikov, ko smo na cesti. S preprostim klikom oziroma dotikom zaslona se lahko javimo na pomemben klic ali pa koga pokličemo. To je veliko bolj preprosto, kot če bi morali našo prenosno napravo iskati v avtomobilu, jo odklepati, nato pa po meniju poiskati želeni kontakt.

Uporaba navigacije in poslušanje muzike je preprosto z nosilcem za telefon

Nosilec za telefon lahko zataknemo za reže zračnika, z vakuumsko silo pritrdimo na steklo ali armaturno ploščo, z držalom zaklenemo na obok armature ipd. Možnih pripenjalnih sistemov je veliko, saj ni vsak primeren za vsak avtomobil. V vsakem primeru pa nam uporaba nosilca omogoča, da uporabljamo navigacijo veliko bolj učinkovito, kot če bi telefon imeli na sovoznikovem sedežu, med nogami ipd. Ker bo na vidnem mestu, bomo lahko spremljali navigacijo brez težav ter tako zmanjšali možnost, da bi zamudili odcep na avtocesti, zavili prehitro ali prepozno na določeno križišče ipd. Velika prednost je tudi ta, da lahko poslušamo svojo najljubšo muziko preko telefona, če na radijskih postajah ne najdemo nič pametnega.

Novejša vozila tudi omogočajo, da pametni telefon povežemo z avtomobilom, nakar bo vsa glasba iz telefona predvajana preko avtomobilskih zvočnikov. Ni pa priporočljivo poslušati glasbe preko bluetooth slušalk med vožnjo, saj je izredno pomembno, da slišimo glasovna in druga opozorila s ceste in se popolnoma zavedamo svoje okolice.

Objave iz iste kategorije:

  • 24. 05. 2021