Nosilci za smuči za naš avto

Delite

Vsak ljubitelj smučanja se je že srečal s težavo prenašanja športne opreme s svojim avtomobilom. Pogosto manjši predmeti niso težava, saj jih lahko pospravimo v prtljažnik. Smuči pa je težje prenašati, če za to nimamo primerne opreme. Na skoraj vsako avto je mogoče namestiti avtomobilske nosilce za smuči. Na njih lahko namestimo en ali več parov smuči ter jih tako varno prevažamo s seboj na številne športne dogodivščine. Varno prevažanje prtljage je ključnega pomena pri uporabni našega avtomobila, saj je izredno pomembno iz vidika varnosti in učinkovitosti.

Ekonomičen način za prevažanje smuči

Zelo privlačna lastnost vseh nosilcev za smuči je njihova cenovna ugodnost. Uporabljamo jih lahko vrsto let in tudi premestimo iz trenutnega vozila na novo. So tudi odporni na UV žarke, vlago in druge elemente narave.

Večino avtomobilskih nosilcev je narejenih tako, da jih pritrdimo na strešne sani ali nosilce. Uporabljajo univerzalni namestitveni sistem, ki se prilega večini avtomobilov. Pomembno je, da kupimo pravilno izvedbo nosilcev za vozila z odprtimi ali zaprtimi strešnimi sanmi. Na njih je mogoče tudi namestiti številne dodatke drugih proizvajalcev, kar še dodatno poveča njihova praktičnost.

Avtomobilski strešni nosilci za smuči
Zelo privlačna lastnost vseh nosilcev za smuči je njihova cenovna ugodnost.

Uporaba nosilcev za smuči je varna

Prevažanje prtljage znotraj vozila je varno samo v primeru, da se nahaja v prtljažniku. Pogosto se v praksi zgodi, da nam hitro zmanjka prostora v prtljažniku. Zato kabino avta napolnimo z raznimi predmeti. Dodatna prtljaga v kabini vozila lahko potnikom močno zniža udobje vožnje. To pa ni najhuje, saj razni predmeti predstavljajo ogromno tveganje. Že v primeru majhnih trkov lahko škatla z robčki razvije tako veliko hitrost, da poškoduje potnika, sopotnika ali voznika. Večji in težji predmeti pa so lahko smrtonosno nevarni.

Veliko bolje je, da dodatno prtljago pospravimo na streho v strešne kovčke. Če pa prenašamo športno opremo, pa nam nosilci za smuči za avto lahko zelo pomagajo, če prevažamo en ali več parov smuči. Veliko ljudi se ustraši, da morda omenjeni nosilci zmanjšajo doseg avtomobila, vendar v resnici nimajo vpliva na porabo goriva.

Univerzalni strešni nosilci za avto

Večino strešnih nosilcev je mogoče namestiti na strešne prečke in sani raznih velikosti in vrst. To pomeni, da bomo imeli veliko možnosti, kar se tiče njegove namestitve na naše vozilo. V primeru, da primeren nosilec za naš določen avtomobil ne obstaja, lahko posežemo po univerzalnih strešnih nosilcih za avto. Mogoče jih je namestiti na starejše in novejše avtomobile, kot tudi SUV-je. Nekateri proizvajalci nosilcev pa prodajajo posebne namestitvene adapterje, ki razširijo kapaciteto namestitve na različna vozila. 

Priporočljivo je, da se vedno vnaprej seznanimo o specifikacijah univerzalnih nosilcev za smuči za naš avtomobil preden se podamo v nakup. Za pomoč je vedno najbolje vprašati prodajno osebno spletne trgovine z dodatno opremo za avtomobile ali samega proizvajalca.

Večino strešnih nosilcev je mogoče namestiti na strešne prečke in sani raznih velikosti in vrst.

Kaj se zgodi v primeru, da naše vozilo nima strešnih sani?

Nekateri novejši in tudi starejši avtomobili nimajo strešnih sani za pritrditev strešnih kovčkov ali druge opreme. Srečo obstaja tudi rešitev za omenjena vozila, saj lahko uporabimo samo ogrodje strehe za namestitev nosilca. To je mogoče storiti z magneti ali močnimi zatiči, ki se jih pritrdi za podboje vrat. Moramo se zavedati, da smo v tem primeru omejeni z največjo težo, ki jo lahko prevažamo, vendar to za smuči ni tako pomembno, saj so lahke. Priporočljivo je, da se seznanimo o najvišji nosilnosti strehe našega avtomobila. Omenjen podatek je pogosto zapisan v priročniku vozila ali pa lahko zanj povprašamo lokalnega mehanika ali samega proizvajalca našega avtomobila.

Magnetni univerzalni nosilci za smuči

Pogosto se lahko zgodi, da nekatera vozila preprosto nimajo odprtih ali zaprtih sani na strehi. Tega se zavedajo številni proizvajalci univerzalnih avtomobilskih strešnih nosilcev. Zato ponujajo številne rešitve, ki jih lahko uporabimo. Uporaba nosilcev za smuči, ki jih pritrdimo z magneti je zelo zanesljiva rešitev. Sam nosilec uporablja močne magnete, ki jih pritrdimo na streho. Nato pa na njih namestimo smuči, kar je idealna in hitra rešitev za vsako vozilo. Mogoče jih je uporabljati tudi na vozilih, ki imajo strešnih sani.

Strešni nosilci za smuči
Večino strešnih nosilcev je mogoče namestiti na strešne prečke in sani raznih velikosti in vrst.

Univerzalni nosilci za smuči z zatiči

Druga popularna možnost za prevažanje smuči na strehi je preko nosilcev, ki jih namestimo na streho z zatiči. Te se oprimejo podbojev vrat in nudijo zanesljivo ploščad za prevažanje enega ali več parov smuči. 

Pomembni varnostni napotki

Vedno je pomembno, da nosilce za smuči za avto dobro in pravilno pritrdimo na streho. Strokovnjaki priporočajo, da dvakrat preverimo vse spoje. Pri visokih hitrostih na smuči in nosile delujejo velike sile. Tako lahko že najmanjši šibki člen povzroči, da nam katera od komponent odpade s strehe, kar ima lahko katastrofalne posledice. 

Če nismo prepričani, kako namestiti nosilce, lahko to nalogo zaupamo mehaniku. Neglede na vrsto našega vozila, se najde rešitev, kako prevažati smuči na strehi. Če v ponudbi pri našem najljubšem spletnem trgovcu ne obstaja nosilcev za naše vozilo, povprašajmo osebje o možnih rešitvah, saj imamo na voljo razne adapterje in druge sisteme, ki razširijo uporabnost nosilcev za številna vozila.

Če nismo prepričani, kako namestiti nosilce, lahko to nalogo zaupamo mehaniku.

Objave iz iste kategorije:

  • 26. 04. 2022