Gumijasti tepihi za avto za boljši izgled in čisto kabino

Delite

Notranjost vozila je za mnoge ljudi drugi dom. Dandanes preživimo veliko časa na cesti, saj potrebujemo naš jekleni konjiček za opravljanje številnih obveznosti. Zato je pomembno, da zanj primerno poskrbimo. V kabini se hitro prične nabirati umazanija, kot so kamenčki, prah, blato, vlaga in podobno. Sčasoma se zažre v tkanino in tudi prenese na sedeže, kar je zelo moteče.

Nabiranje umazanije lahko preprečijo gumijasti tepihi za avto, ki jih brez težav namestimo na tla kabine v vozilu. Namenjeni so zaščiti tovarniške preproge pred vlago in trdovratnimi madeži. Preprečujejo poškodbe kovine, plastičnih delov in tudi tkanine pred številnimi elementi.

Gumijasti tepihi se enostavno namestijo na tla kabine vozila in so zasnovani posebej za zaščito tovarniške preproge pred vlago in trdovratnimi madeži.

Zakaj so gumijaste preproge za avto tako uporabne?

Vsakodnevna uporaba našega avtomobila izpostavi občutljivo notranjost tal različnim situacijam, kot so ponesrečeno politje pijače, vlaga na čevljih in podobno. Obenem pa s čevlji obrabljamo tla, kar se lahko pokaže preko poškodb tkanine tal. Tako lahko notranjost vozila hitro postane neprijetna na pogled, razvije neprijeten vonj in tudi postane gojišče bakterij. Zato so gumijaste preproge za avto izredno uporabne, saj prevzamejo vso breme nase. Preprečujejo razlitje tekočin, razvoj bakterij in fizično obrabo tkanine. To pa je izredno pomembno, če želimo, da bo vožnja za voznika, sovoznika in potnike vedno udobna, varna in prijetna.

Gumijasti tepihi tudi preprečujejo poškodbe kovinskih, plastičnih delov in tkanine pred različnimi elementi, kot so blato, voda in sneg.

Gumijaste preproge za avto imajo številne prednosti

Vsak lastnik avtomobila si lahko izkušnjo vožnje in vzdrževanja vozila izboljša ali olajša na več načinov. Pogosto je najbolje, da uporabimo preproste a učinkovite dodatke za avtomobil, ki zaščitijo ključne komponente pri vsakodnevni uporabi. Primer tega je lahko cerada za avto, zaščita za aluminijasta ali železna platišča v obliki trakov in podobno. Glavni namen tega je, da z zelo majhnim vložkom zavarujemo izgled in vrednost avtomobila na dolgi rok. Ker so tla pogosto najbolj obremenjen del vsakega vozila, so gumijaste preproge za avto odlična izbira za mnoge voznike. Prednost je tudi preprosto vzdrževanje, zato so še toliko bolj priljubljene za uporabo v različnih vrstah avtomobilov, neglede na njihovo starost, obliko in druge lastnosti.

Preprosto vzdrževanje gumijastih preprog za avto

Velika prednost vsakega dodatka za avto je, če ga lahko preprosto vzdržujemo. Zaradi svoje sestave, so gumijaste preproge za avto izredno odporne na trdovratne madeže. Tudi po dolgotrajni uporabi lahko s curkom vode in blago milnico odstranimo blato, pesek in druge nečistoče. Uporabljamo jih lahko tudi v vročih kot tudi mrzlih dneh. Zaradi kakovostne izdelave, guma ne prične izpuščati neprijetnih vonjav. Vzdržljivost pa je tudi velik plus, saj lahko omenjen dodatek za avto brezskrbno uporabljamo več let. 

Pri izbiri avtomobilskih tepihov je priporočljivo kupiti tipske tekstilne tepihe, saj zagotavljajo najboljše prileganje tlom v avtu in ustvarjajo odličen izgled notranjosti.

Poznamo tudi tipske in univerzalne preproge za avto. Tipske so namenjene uporabi v določenih avtomobilih, saj so prikrojene predelu voznika, sovoznika in potnikov, da se popolnoma prilegajo tlom. Univerzalne izvedbe pa so namenjene uporabi v več vozilih. Pogosto jih je tudi mogoče obrezati, da zagotovimo boljše prileganje za določeno vozilo.

Avtomobilski tekstilni tepihi izboljšajo izgled kabine

Nadgradnja izgleda notranjosti kabine našega avtomobila je lahko zelo preprosta. Kanček prestiža nam dodajo avtomobilski tekstilni tepihi, ki so na pogled zelo privlačni. Načeloma so dražji od gumijastih izvedb, vendar to zato, ker so na voljo v številnih barvah, oblikah in drugih lastnostih. So pa zelo kakovostne izdelave in izgledajo najbolje v novejših in bolj prestižnih avtomobilih. Brez težav jih lahko uporabljamo v vseh vozilih, saj hitro izboljšajo izgled in dodajo veliko mere zaščite za tovarniško preprogo v avtu. Pogosto imajo tudi prijeten vonj po novih preprogi, kar lahko še dodatno izboljša občutek vožnje. Zaradi materiala, ki je vinil ali tekstil, pa so priporoča, da se jih bolj pogosto očisti.

Univerzalni in tipski avtomobilski tekstilni tepihi

Dandanes so v bolje založenih trgovinah z avto deli in dodatno opremo za avte na voljo številne komponente v različnih izvedbah. Poznamo univerzalne in tipske avtomobilske tepihe za avto, ki so na voljo s strani različnih proizvajalcev. Kot pri gumijastih izvedbah si delijo lastnost, da so tipske izvedbe namenjene uporabi v določenem vozilu, univerzalne pa v več vozilih. 

Priporočeno je, da kupimo tipske avtomobilske tekstilne tepihe, če želimo najboljše prileganje tlom v avtu, kot tudi odličen izgled. V vsakem primeru pa je že samo po sebi velika prednost, da zaščitimo tovarniško preprogo pred umazanijo, kar nam bo prihranilo veliko skrbi in stroškov na dolgi rok. Zato je večinoma stvar okusa, ali bomo izbrali tekstilne ali gumijaste izvedbe tepihov. Se pa priporočajo za uporabo v vsakem avtomobilu, neglede na njegovo obliko, starost, proizvajalca in ohranjenost.

Objave iz iste kategorije:

  • 12. 09. 2023