Zakaj v avtomobile nameščamo tepihe?

avtomobilski tekstilni tepihi
Delite

V številne prostore svojega doma na tla nameščamo tudi preproge. Te so lahko izdelane iz različnega materiala, različne velikosti in oblike. Preden izberemo pravo, temeljito premislimo, koliko je lahko velika, iz česa naj bo izdelana ter podobno. Tepihe na tla doma nameščamo iz več razlogov. Med njimi je tudi ta, da je vse skupaj videti lepše pa tudi čistejše.

Podobno je z nameščanjem preprog v avtomobile. Verjetno si večina med vami sploh ne more predstavljati, da v vašem jeklenem konjičku ne bi bilo niti enega tepiha. Na voljo pa so tako avtomobilski tekstilni tepihi, gumijaste avto preproge pa tudi tepihi za avto iz drugih materialov.

Kateri tip tepiha izbrati za svoje vozilo?

Če vas zanima nakup novih avto tepihov, imate na razpolago številne možnosti. Še vedno zelo priljubljeni so avtomobilski tekstilni tepihi. Številni menijo, da niso zgolj najprivlačnejši, temveč so tudi dovolj praktični in priročni za uporabo.

Avtomobilski tekstilni tepihi v več barvah in slogih po meri
Avtomobilski tekstilni tepihi so na voljo v več barvah in slogih po meri, ki se prilegajo notranjosti vašega avtomobila.

Po drugi strani pa zelo veliko kupcev avto dodatkov prisega na tepihe iz gume. Pravijo, da so v zimskem času precej boljša izbira kot pa avtomobilski tekstilni tepihi.

Strokovnjaki vam bodo pri izbiri novih tepihov za avto svetovali, da izberite tipske. Ti med vsemi avto preprogami lahko ponudijo največ prednosti. So namreč povsem prilagojeni notranjosti avta, med vožnjo vas v nobenem primeru ne ovirajo, kar pomeni, da je vaša vožnja lahko povsem prijetna pa tudi varna.

Naročanje avtomobilskih tepihov preko spleta

Dandanes so kakovostni avtomobilski tekstilni tepihi na voljo tudi v spletnih trgovinah. Čeprav so nekateri dolgo dvomili v spletno nakupovanje avto opreme, pa se je sčasoma pokazalo, da je takšno nakupovanje lahko povsem varno in učinkovito.

Res pa je, da vsi avto tepihi iz tekstila in gume v spletnih trgovinah niso enako kakovostni. Najprej je treba pripraviti seznam preverjenih ponudnikov.

V primerno izbrani spletni trgovini z avto deli in dodatki lahko izbirate tudi med bogato ponudbo tepihov za avto iz najrazličnejših materialov. Na voljo so tudi avtomobilski tekstilni in gumijasti tepihi po meri. Tepihi za avto so na voljo na kos in seveda tudi celotna garnitura. Ponujena vam je tudi možnost vezenja logotipa na avto preproge po vaši želji, na primer logotip podjetja, vaše ime in podobno.

Zakaj izbrati gumijaste preproge za avto?

Pri izbiri preprog za vozilo boste naleteli na informacijo, da so gumijaste preproge za avto lahko inovativen in izjemno uporaben izdelek. Te so lahko izdelane po meri vašega avtomobila. Posledično je treba izbrati tiste, ki so izdelane za vašo znamko pa tudi model vozila. Vedeti je treba, da vse avto preproge ne sodijo v vsa vozila.

Gumijaste preproge za avto za čista tla avtomobila
Gumijaste preproge za avto so v zimskem času precej boljša izbira kot pa tekstilne.

Najboljše gumijaste preproge za avto imajo okoli in okoli rob, ki ne dovoljuje, da bi se tekočina, blato ali kakšna druga umazanija razlika preko robov na tla vozila. Vsa umazanija tako vedno ostane znotraj tepihov iz gume. Vi lahko v miru vozite naprej, saj ima preproga po dolžini posebne kanale. Ti so visoki, da se lahko tekočina in umazanija zadržita v kanalih, vaša stopala pa so nad tem na preprogi.

Čiščenje preprog za avto iz gume

Preproge iz gume za avto se lahko dovolj učinkovito čistijo že zgolj samo z vodo – tako, da jih splaknete pod pipo ali tušem. V primeru da je umazanija bolj trdovratna, se lahko položijo na tla in sperejo pod pritiskom.

Čiščenje gumijastih preprog za avto Gledring

Če doma nimate primerne naprave za čiščenje tepihov za avto pod pritiskom, lahko vozilo odpeljete v avtopralnico. Seveda pri čiščenju tepihov iz gume lahko uporabljate tudi čistila, ki so lahko blaga ali nekoliko močnejša. V primeru da ste ekološko usmerjeni, uporabite biorazgradljiva in naravna čistila. Gumijaste preproge za avto se lahko izvrstno očistijo tudi s pomočjo kisa, sode bikarbone ali pa s pomočjo limoninega soka.

Moderne avto preproge iz gume z lepimi vzorci

Mnogi kupci avto dodatkov menijo, da bi jim lahko avto preproge iz gume uničile oziroma pokvarile izgled vozila. Resnica pa je povsem drugačna. Gumijasti tepihi so namreč oblikovani tako, da izgledajo izjemno moderno. Pogosto vključujejo privlačne vzorce in so v črni barvi. Omenjena barva je navadno daleč najbolj elegantna.

Gumijaste preproge za avto se enostavno očistijo
Gumijaste preproge za avto se lahko čistijo samo z vodo, v primeru da pa je umazanija bolj trdovratna, se lahko sperejo pod pritiskom.

Dejansko pa se gumi preproge za avto v vozilih sploh ne opazijo in s tem avto še bolj polepšajo. Strokovnjaki priporočajo, da se tovrstne preproge namestijo na vsa primerna mesta – za voznika, sovoznika in za sedeža zadaj, kjer običajno sedijo otroci in hišni ljubljenčki.

Objave iz iste kategorije:

  • 22. 12. 2023