Tipski senčniki za avto za bolj udobno vožnjo

tipski senčniki za avto
Delite

Notranjost vsakega jeklenega konjička se lahko hitro segreje do neprijetno visokih temperatur. Omenjen pojav je posebej izrazit v poletnih mesecih. Takrat kabina našega avtomobila lahko zadrži zelo visoko količino vročine, ki naredi vožnjo nezdravo in celo nevarno. Obenem pa lahko stopi plastiko, poškoduje občutljivo elektroniko, zbledi barve usnja in povzroči drugo škodo. Najbolj učinkovita rešitev pred visoko vročino predstavljajo tipski senčniki za avto, saj preprečijo sončnim žarkom, da bi v celoti prodrli čez okna. S tem se močno zmanjša nabiranje toplote v kabini in močno poveča udobje vožnje.

Tipski senčniki za avto preprečujejo nabiranje vročine 

Vsakemu vozniku avta se je že zgodilo, da ga je moral pustiti parkiranega dalj časa pod vročim soncem. Ko želimo popolnoma razgreto vozilo uporabiti, hitro opazimo, da bo to zelo težko. Zato moramo odpreti okna, prižgati avto klimo ali zračnike ter drugače spraviti vroč zrak ven iz kabine.

tipski senčniki za avto preprečijo vdor vročine v avto
Najbolj učinkovita rešitev pred visoko vročino predstavljajo tipski senčniki za avto, saj preprečijo sončnim žarkom, da bi v celoti prodrli čez okna.

Če pa bi želeli vozilo vseeno uporabiti, ne da bi ga ohladili, pa tvegamo veliko. Ob visoki vročini v kabini nam lahko postane slabo, imamo veliko daljše odzivne čase in nismo pozorni na različne nevarnosti. Z uporabo tipskih senčnikov za avto si lahko vožnjo močno olajšamo. Njihov glavni namen je, da preprečijo sončnim žarkom, da bi vstopili v naše vozilo in ga s tem segrevali. Obenem pa nudijo zaščito pred sončno svetlobo, ko vozilo vozimo.

Notranjost kabine avtomobila je bolj prijetna

Vožnja avtomobila z razgreto notranjostjo kabine je lahko zelo nevarna za živali, otroke in tudi odrasle. Obstajajo številne tehnologije za avte, ki zmanjšajo vpliv sončnih žarkov, vendar imajo omejeno učinkovitost. Z uporabo tipskih senčnikov za avto pa na cenovno ugoden način in brez dragih predelav ohranimo notranjost kabine hladno.

Tipski senčniki za avto ohranijo notranjost kabine hladno
Tipski senčniki za avto pa na cenovno ugoden način ohranijo notranjost kabine hladno.

To je izredno pomembno iz vidika udobja vseh ljudi in tudi domačih ljubljenčkov, ki se morda nahajajo v vozilu. Na dolgih vožnjah lahko tudi klimatska naprava le stežka prežene vročino iz avta. To je tudi razlog, da je najbolje, da uporabljamo tehnologijo senčnikov, ki prepustijo le majhen delež sončnih žarkov skozi sebe.

Na katera vozila lahko namestimo tipske senčnike za avto?

Različni ponudniki kakovostnih avto delov imajo v ponudbi bogato izbiro dodatne opreme. Potrebno pa se je zavedati, da so tipski senčniki za avto izdelani samo za določen model oziroma vrsto vozila. Zato je ključnega pomena, da izberemo pravilnega proizvajalca in model našega avta, ko želimo omenjeno dodatno opremo kupiti. Na srečo obstaja na stotine različnih tipskih senčnikov za avte vseh vrst, velikosti, proizvajalcev in podobno.

dodatki za avto
Različni dodatki za avto se dobijo v bogati ponudbi ponudnikov kakovostnih avto delov.

Zato lahko hitro in brez težav najdemo svoj model vozila. Če pa se zgodi, da ne najdemo opreme za naš model avta, pa imamo druge možnosti. Na voljo so tudi univerzalni avto senčniki, ki so namenjeni uporabi na avto oknih različnih velikosti. Zato je dobro, če vnaprej izmerimo dimenzije oken, saj bomo tako lahko najbolj učinkovito zaščitili kabino avta pred nabiranjem vročine.

Ali lahko tipske senčnike za avto uporabljamo tudi pozimi?

Dejstvo je, da se v zimskem času zgodi več avtomobilskih nesreč, zaradi zaslepljenosti voznika s svetlobo sonca. Ker sonce leži v zimskem času nižje na nebu, lahko tudi sopotnikom povzroča zaslepljenost, glavobole in drugo nelagodje. Uporaba tipskih senčnikov za avto pa bo preprečila vdor močnega sonca med tem, ko je vozilo parkirano. Tudi med vožnjo jih lahko uporabimo na zadnjih vratih, kjer bodo zaščitili naše družinske člane, prijatelje ali živali, ki se z nami odpravljajo na vožnjo. Ne smemo pa jih med vožnjo uporabljati na vetrobranskem steklu in sovoznikovem ter voznikovem predelu vrat.

V zimskem času lahko sonce voznikom in sopotnikom povzroča zaslepljenost, glavobole in drugo nelagodje. Uporaba tipskih senčnikov za avto pa bo preprečila vdor močnega sonca med tem, ko je vozilo parkirano. Oglejte si video z enostavno montažo tipskih senčnikov za avto.

Nekatere izvedbe tipskih senčnikov za avto so narejene tako, da se pritrdijo za notranji okvir vrat in ne steklo. Zato imamo lahko zadnja stekla vozila spuščena, senčniki pa so še vedno nameščeni in nudijo zaščito pred soncem. To pa omogoča, da se naš avto naravno zrači, kar še dodatno poveča udobje med vožnjo.

Objave iz iste kategorije:

  • 28. 04. 2023