Dodatna oprema za olajšanje uporabe in vzdrževanje našega jeklenega konjička

Z dvigalko lahko preprosteje vzdignemo del vozila
Delite

Vzdrževanje in uporabo našega jeklenega konjička nam lahko v veliki meri olajša dodatna oprema. To pogosto celo nujno potrebujemo, zato je še toliko pomembneje, da jo imamo vedno pri roki. Še zlasti uporabna je na primer dvigalka za avto. Ta nam lahko na učinkovit način pomaha pri raznovrstnih nujnih servisih in popravilih na podvozju ter pri spodnjem delu motorja avtomobila.

Na sploh so avtomobilske  dvigalke za uporabo zelo preproste in ne potrebujejo posebnega vzdrževanja. Ravno zato se priporoča, da imamo tovrstno dodatno opremo vedno v vozilu, ker nikoli namreč ne vemo, kdaj jo bomo morda potrebovali. Sicer pa so nam na trgu na voljo dvigalke za osebna vozila, kombije, poltovornjake in druge vrste prevoznih sredstev.

Z dvigalko lahko preprosteje vzdignemo del vozila

Med vožnjo lahko na primer povozimo kakšno vejo ali kaj podobnega, kar se nam lahko precej hitro zagozdi v podvozje. Z dvigalko za avto lahko del vozila precej preprosto vzdignemo. To nam seveda omogoča, da lahko brez težav preverimo stanje na podvozju.

Trapezna dvigalka za avto
Trapezna dvigalka za avto

Nato lahko na povsem hiter in učinkovit način odstranimo ves material, ki se je morda zagozdil za kolo ali pa za podvozje našega jeklenega konjička. Še posebej dobrodošla je avto dvigalka, ki nam lahko učinkovito pomaga pri raznovrstnih nujnih servisih ter popravilih na podvozju ter na spodnjem delu motorja.

Odlična novica je tudi to, da nam za uporabe tovrstne dvigalke ni treba uporabljati fizične sile, ker ima naprava prenose, ki uporabniku precej olajšajo vzdigovanje samega prevoznega sredstva.

Zamenjava gume in filtra za olje s pomočjo avto dvigalke

Kakovostno zasnovana avtomobilska dvigalka lahko vozilo dvigne tudi do pol metra in še več v višino. Še posebej veliko kapaciteto nošenja ter dviga imajo hidravlične dvigalke za avtomobile. Za škarjaste različice pa je na primer značilno, da imajo zelo veliko nosilnost. Sestavljene so namreč tako, da lahko prenašajo zelo veliko težo. To je zagotovo odlična lastnost v primeru, če si lastite nekoliko težje vozilo, na primer poltovornjak. 

Menjava gum na avtomobilu s pomočjo avtomobilske dvigalke
Dvigalka za avto omogoča hitro menjavo gum

Z dobro zasnovano dvigalko tako lahko povsem brez težav in na relativno hiter način zamenjamo gume, filter za olje in opravimo še nekatera druga manjša opravila.

Učinkovita menjava rabljenih avto delov

Dejstvo je, da je slej ko prej treba pri slehernemu avtomobilu zamenjati katerega od obrabljenih sestavljenih delov. Tedaj pa je zagotovo ključnega pomena, da tega ne naredimo s kakšnim cenenim ponaredkom. Sprva najugodnejše se navadno v končni fazi izkaže za najdražje. K sreči pa kupci za nadomestne avto dele, ki neposredno vplivajo na varnost vozila, raje plačajo nekoliko več in so nato brez skrbi. V tem primeru so na primer vključeni naslednji avtodeli: zavore, sklopi pogonskih jermenov, vodne črpalke ter podobno.

Kako uporabiti dvigalko za avto za dvig avtomobila, tovornjaka ali terenca

Najpomembnejše splošno pravilo pa je zagotovo to, da v nobenem primeru ni pametno uporabljati neoriginalnih delov za avto oziroma kopij. Če na primer sumite, da so vam takšnega namestili ali vam ga predstavili kot ustreznega, zahtevajte primerno potrdilo.

Posebno težavo lahko predstavljajo električni sklopi

Neoriginalni deli avtomobila se torej s strani strokovnjakov ne priporočajo vgrajevati v vozila. Prav posebno težavo lahko na primer predstavljajo električni sklopi, kot je na primer alternator. Okvare tovrstnega dela avtomobila so namreč kar precej pogoste. Pri okvarjenem tovrstnem delu pa ima kupec možnost, da ga odnese na obnovo. To je seveda običajno dobra ter učinkovita rešitev. Na voljo so tudi novi alternatorji, ki stanejo le delček cene originalnih. Ko se takšni deli avtomobila pogledajo na zunaj, ni z njimi seveda prav nič narobe. Stranka je navadno zadovoljna, alternator se prav tako lahko povsem brez težav vgradi v avto. A že prej kot v letu dni praviloma sledi okvara.

Ko se omenjeni poceni alternator ob okvari razdere, se šele opazi, da ni nič tako, kot bi v resnici morali biti. Žice v navitju so na primer precej manjšega preseka kot pri originalu. Izolacije skorajda ni, vse je torej povsem nekakovostno sestavljeno. Seveda pa niso vsi neoriginalni avto deli zato slabi.

Večina proizvajalcev avto vgradnih delov izdeluje enake dele tudi za prosti trg

Dobro pa je ob tem poudariti, da velika večina izdelovalcev vgradnih delov ob delih za originalno vgradnjo izdeluje povsem enake dele tudi za prosti trg. Takšni deli avtomobilov so enakih značilnosti ter enake kakovosti. Cena pa je pogosto vsaj malo nižja.

Vsekakor pa je jasno, da dobri neoriginalni deli za avto ne morejo biti smešno poceni. Torej ne kupujete preveč poceni rezervnih delov za svoje vozilo, saj obstaja velika verjetnost, da so nekakovostni.

Avtomobili so velik del vsakdanjika in jih redno čistimo, da ohranjamo njihov videz in vrednost. A kakšna sredstva za čiščenje avtomobila so najbolj učinkovita in varna za uporabo? Preberite članek na povezavi.

Objave iz iste kategorije:

  • 15. 10. 2021