Zanimivo srečanje in pogovor o odbijačih

Delite

Po dolgem času sem srečala sošolca iz osnovne šole. V spominu imam, da se je že kot otrok vedno gibal okrog avtomobilskih delavnic. Avtomobili in motorji so bili že v osnovni šoli njegova strast. Nato se je vpisal tudi v poklicni program za mehanika. Po nekaj letih sem ga ponovno srečala in pogovarjala sva se o delu. Jaz sem mu povedala kaj počnem, on pa mi je začel na dolgo in široko razlagati o svojem delu. Ima svojo avtomehanično delavnico, ki pa se sedaj razširja tudi v avtoličarsko dejavnost. Pravi, da so trenutno odbijači njegova največja strast. Velika večina someščanov pripelje poškodovane avtomobile prav k njemu v popravilo. Poznan je že daleč naokrog kot najboljši mehanik in avtoličar. Ima tudi kar nekaj zaposlenih v delavnici. Lepo je govoriti z nekom, ki tako strastno uživa v svojem delu.

Odbijači so dober posel

Pravi, da so odbijači vedno dober posel. Kot najbolj izpostavljen del avtomobila, velikokrat potrebujejo popravilo. Nekateri pa potrebujejo prav menjavo odbijačev na njihovem avtomobilu. Dogovorjen je z različnimi dobavitelji, zato pri njemu stranke dobijo nove odbijače v le nekaj dneh. Znan je po hitrosti in natančnosti. Kasneje popoldne sem doma povedala koga sem srečala. Vsi domači ga poznajo kot mehanika in avtoličarja. Oče je lani pri njemu zamenjal poškodovani odbijač.

Niso le odbijači njegova strast

A niso le odbijači njegova strast. Bivši sošolec je tudi strastni hribolazec. Povedal mi je, da je letos osvojil že kar nekaj slovenskih vrhov. Bil je med drugim tudi na Triglavu, Skuti, Škrlatici in Mangartu. V bistvu je fant prav zanimiv. Lepo je srečat po dolgem času starega znanca in zraven obuditi tudi nekaj starih dogodivščin in spominov. Bivši sošolec ima tudi družino – ženo in dve hčerki. Ugotovila sva, da sta najini najmlajši hčerki rojeni istega leta in bosta čez nekaj let sošolki, prav tako, kot sva bila midva. Zanimivo je, kako je majhen ta svet.

V nekaj minutah sem zvedela veliko o odbijačih, slovenskih hribih in njegovi družini. Na koncu sva se še malo pošalila, da vem k komu moram, če bom potrebovala nove odbijače.

Objave iz iste kategorije:

  • 10. 10. 2017