Med vožnjo uporabljajte vzvratna ogledala

Vzvratna ogledala
Delite

Varnost ob vožnji z avtomobilom je stvar raziskav že odkar naši jekleni konjički obstajajo. Sprva so o varnosti razmišljali v drugačnih okoliščinah, kot danes. Tako so bile vse moči usmerjene v iskanje dovolj hitrih motorjev in kvalitetnih materialov za izdelavo. Dandanes moči usmerjamo v zagotavljanje varnosti in kvalitete avto opreme, na primer ogledal.
V časih, v katerih živimo, hitrost ni več pod vprašanjem. Vsak avto, ki ga kupimo je opremljen z dovolj močnim motorjem, da lahko našo državo prevozimo v okvirno dveh in pol urah. Vsakodnevne nesreče na cestah pa niso redkost, zato je potencial za velike izboljšave trenutno na področju varnosti.

Avto oprema za večjo preglednost cestišča

Pri večini modelov imamo na izbiro osnovno ali dodatno opremo. V osnovni opremi mora biti po pravilu vključeno vse, kar je potrebno za zadostitev varnosti na cestišču. Različne znamke avtomobilov so si med sabo podobne po tem, da imajo pester nabor osnovne opreme. Enostavno pa lahko poskrbimo za dodatno varnost z nekaj manjšimi finančnimi vložki tudi sami.
Pri vožnji je potrebno biti dovolj naspan, da imamo vse pod kontrolo.

Vzvratna ogledala

Udobje ter varnost pri vožnji sta tesno povezana s preglednostjo cestišča. Avtomobili so zgrajeni tako, da imamo nenehno pregled 360 stopinj, se pravi v vse smeri okrog vozila. Pri velikih hitrostih se nesreče velikokrat zgodijo zaradi prehitevanja spredaj vozečih vozil. Neredko leži vzrok v nezadostni preglednosti tako imenovanega »mrtvega kota«. Vzvratna ogledala Hagus poskrbijo, da do takšnih življenjsko nevarnih dogodkov ne bi prišlo.

Izberite kvalitetna vzvratna ogledala Hagus

Avto ogledala za mrtve kote se med seboj razlikujejo. Tista, ki so vključena v osnovno opremo avtomobila so največkrat dovolj varna, vendar neredko po določenem času ali zaradi vidnih poškodb zahtevajo menjavo. Pri nekaterih modelih avtomobilov se lahko za zamenjavo odločimo že takoj po nakupu. To moramo storiti kadar ugotovimo, da ne ponujajo zadostne preglednosti in s tem ogrožajo našo varnost in varnost naših sopotnikov.

Od nas je odvisno, kateri model vzvratnega ogledala izberemo. Trg ponuja veliko možnosti, a vam vse ne ponujajo najboljšega učinka. Kadar se želite na cesti počutiti karseda varno, izberite vzvratna ogledala Hagus, ki vas bodo prepričala že po prvi minuti vožnje.

Objave iz iste kategorije:

  • 17. 05. 2019