Počitnice na poti in izposoja avtodoma

Delite

Aktivne počitnice so postale pravi trend. Klasično dopustovanje v apartmajih, je nadomestilo spanje v prikolici v različnih avtokampih. Ne omejujemo se več zgolj na eno lokacijo, temveč si omogočamo razkošno in cenovno ugodno dopustovanje na štirih kolesih. Z avtodomom ste popolnoma svobodni in se lahko na pot odpravite kamorkoli in kadarkoli želite. Notranji prostor je ponavadi dovolj prostoren, da se počutimo povsem domače. Po Evropi so na voljo številni avtokampi, zato je potovanje na ta način velikokrat veliko cenejše, kot z letalom.

Preprosto potovanje z najmlajšimi

Nova izposoja avtodoma (http://najel.bi) vam olajša tudi potovanje z najmlajšimi. Namesto mučenja s kovčki, prenašanjem dojenčka po letališču ter obenem obilo neuspelih poskusov uspavanja na letalu, lahko dopustovanje olajšate z najemom avtodoma. Na samem dopustu pa si lahko poslužite storitev najem avtomobila. Dojenčke in mlajše otroke rahlo tresenje in nežen občutek gibanja, zazibata hitro v spanje. Med vožnjo en od odraslih vozi, drugi pa se lahko posvetijo otrokom. Igranje iger, gledanje filmov ali branje knjig, bo tako zaposlilo celotno družino. Medtem pa se boste vi posvetili vožnji in vas vse pripeljali na zastavljeno destinacijo.

Premagovanje velikih razdalj

Premagovanje daljših razdalj, je dodatna prednost, ki jo nudi izposoja avtodoma. Ne teden lahko prevozite tudi 1000 do 1600 kilometrov. Dolga vožnja vam bo omogočila obisk številnih držav, mest in turističnih destinacij. Obenem pa boste imeli ob natrpanem urniku malo časa za oglede. Bolje je, da svoje potovanje omejite na okoli 700 kilometrov. To vam bo omogočilo ogled številnih znamenitosti, pokrajin in ljudi. Med posameznimi odseki poti si morate vzeti dovolj časa za počitek in razvedrilo, saj boste tako sproščeni. Navsezadnje ne želite priti z dopusta bolj utrujeni, kot ste bili na začetku.

Glavne karakteristike udobnega avtodoma

Preden začnete z načrtovanjem poti, se prepričajte, da ima vozilo vse dodatke, ki jih potrebujete. Poleti je pomembno, da ima dobro delujočo klimatsko napravo, funkcionalno tuš kabino in veliko stranišče. Prepričajte se tudi o številu ležišč in udobnosti posameznih postelj. Bivalni prostor potrebuje tudi mizo in stole, kuhinjski pribor, centralni grelni sistem in klimatsko napravo, ter druge malenkosti. V kolikor nameravate premagovati velike razdalje pa  obvezna tudi navigacijska naprava.

 

Objave iz iste kategorije:

  • 15. 08. 2017