Spravite stvari na varno v moto kovček

Delite

Moto kovčki, torbe in še kaj!
Motoristični kovček ali na kratko kar moto kovček je pripomoček, ki se namesti (»montira« je manj primerna beseda, ki naj je ne bi uporabljali, pa vendar jo srečujemo praktično vsepovsod) na zadnji del motorja. Vanj lahko spravimo marsikaj, če pa je motor večji, se lahko ob njega namesti še motoristične torbe.

Moto kovčki

Običajno se moto kovčki namestijo za zadnji sedež in so nad zadnjo lučjo motorja dobro pritrjeni, ob njih na levi in desni strani so motoristične torbe, še ena motoristična torba pa lahko pride pred šoferja, največkrat se pritrdi na tank za gorivo.

Stvari enakomerno porazdelite

Obstajajo še drugi pripomočki, ki se lahko uporabljajo pri vožnji, vendar je treba vedeti, da vsak od njih prinaša nekaj teže, zmanjšuje aerodinamiko motorja in s tem povečuje porabo goriva, hkrati pa tudi njegova vsebina prinaša dodatno težo in ravno tako lahko tudi nekaj nestabilnosti. Če imate eno zelo lahko in eno zelo težko stvar, ki jo nameravate spraviti vsako v svojo motoristično torbo, je že zdaj jasno, da bo motor vleklo na eno stran, kar pa gotovo ni najbolje.

Kaj vse bi vanje spravili?

moto kovček

V takšnem primeru so ravno moto kovčki tisti, ki naj bi v prvi vrsti sprejeli tovrstni tovor, kajti moto kovčki so na sredini motorja in bo teža v njih manj vplivala na vožnjo. Moto kovčki prenašajo zares zelo veliko različnih stvari in če bi napravili seznam pri 100 različnih motoristih, bi se prav čudili kaj vse imajo spravljeno v njih. Ampak seveda, saj zato so, so nekakšen prtljažnik, kot ga imamo zadaj v avtomobilu in ker na motorju ni veliko drugega prostora, služijo svojemu namenu zelo dobro.

Narejeni kot moderni in kvalitetni

Narejeni so iz kvalitetnih materialov, največkrat iz plastičnih mas, s kovinskimi zaponkami, pogosto tudi s šifro ali ključavnico, lahko imajo tudi odsevna telesa ali celo lučke; zaradi manjše porabe električne energije največkrat LED diode. Moto kovčki so seveda nujno vodotesni, tako da vanje lahko spravite tudi oblačila, prvo pomoč, hrano, zemljevide, GPS navigacijo (no, med vožnjo jo boste najbrž potrebovali, ko parkirate in greste v gostilno na kosilo, pa jo lahko na varno zaklenete v moto kovček) in še marsikaj. Moto kovčki so torej eden najbolj koristnih pripomočkov za motoriste in se v praksi uporabljajo že dolgo vrsto let in se gotovo bodo še naprej.

Objave iz iste kategorije:

  • 22. 06. 2016