Zanesljive zavore vam bodo rešile življenje

Delite

Vaša varnost v prometu je izjemno pomembna. Kvalitetne in zanesljive zavore jo povečajo in vam lahko potencialno rešijo življenje. Delovati morajo brezhibno in takoj, saj le tako lahko preprečite hujšo nesrečo. Biti morajo hitro odzivne in učinkovite. V kolikor vaš motor ne upočasni tako, kot bi moral, razmislite o zamenjavi zavornega sistema.

Najpomembnejši del motornega kolesa so zavore

Učinkovite in dobro delujoče zavorne cevi so najpomembnejši del vašega motornega kolesa, saj bodo preprečile morebitno katastrofo. Ob prvem pritisku morajo delovati in zmanjšati hitrost vašega vozila. Delujejo podobno, kot pri avtomobilu. Največja razlika med zmanjševanjem hitrosti avtomobila in motorja je v tem, da ima motorist večjo kontrolo nad pritiskom, ki je potreben za ustavljanje vozila. Zaradi tega mora motorist počasi dodajati pritisk in zmanjševati silo na površino. Samo tako prepreči zdrs po vozni površini in padec. Čim voznik pritisne na pedal, bati potisnejo tekočino iz cilindrov skozi zavorne cevi v čeljust, slednja pa pripravi ploščice, da upočasnijo hitrost vožnje in sčasoma ustavijo vozilo.

Nakup novih in zamenjava

V kolikor ste opazili, da se oglašajo med pritiskom na pedal ali morda delujejo neenakomerno, jih morate zamenjati. Na tržišču je veliko različnih modelov, blagovnih znamk in dimenzij izdelka. Standardne cevi so izdelane iz gume s tankim zaščitnim zunanjim materialom. Pred nakupom najprej preučite originalni del in možne konfiguracije kompatibilnih delov. Nove zavorne cevi lahko kupite v fizični trgovini, prek spleta na strani proizvajalca, prek spletne trgovine ali pa neposredno na servisu motorja.

Izbira najustreznejšega modela

Na podlagi modela vozila, letnice izdelave in proizvajalca, na spletu preverite vse originalne in kompatibilne dele. Večina motorjev ima dve ločeni zavori, pri čemer je ena spredaj, druga zadaj. Nekateri modeli imajo dve med seboj povezani zavori, ki jih nadzorujemo z eno kontrolno ročico. Glede na to, da ima vozilo dve zavori, je pomembno, da izberete pravilne in ustrezne cevi. Samo tako boste povsem varni v prometu.

Objave iz iste kategorije:

  • 21. 03. 2017