Nakup opreme v moto centru za začetnike

Delite

Novo motoristično opremo lahko kupite v moto centru ali pa prek spleta. Večina začetnikov se za nakup raje odloči osebno v poslovalnici, saj tako lažje dobijo svetovanje, kaj začetnik potrebuje za varno vožnjo.

Kvaliteten moto center za prvi nakup

Zanesljiv moto center ponuja širok nabor izdelkov. Izberete lahko motorna kolesa, motoristično obutev in rokavice, motoristična oblačila, moto čelade in očala, dodatno opremo, nadomestne dele, kovčke in torbe ter navijaško opremo. Posebna prednost, ki jo nudi moto trgovina Ljubljana, pa je v svetovanju pri nakupu. Strokovno osebje poskrbi, da moto center nudi vse izdelke, ki jih potrebujete za varno vožnjo brez težav.

Zanesljiv moto center ponuja širok nabor izdelkov.

Pet obveznih delov moto opreme

Strokovnjaki priporočajo, da moto center vprašate tudi za pet najpomembnejših delov moto opreme. Pod njih spadajo:

  • Čelada,
  • Usnjene rokavice,
  • Jakna,
  • Usnjeni škornji,
  • Zaščitne hlače.

Kvalitetna čelada

Najpomembnejši del zaščitne opreme telesa, kot tudi svetuje moto trgovina Ljubljana, je vsekakor čelada. Ob morebitnem padcu, bo samo čelada zaščitila najobčutljivejši del vašega telesa. Najboljša čelada zaščiti celoten obraz, obenem pa nudi oporo tudi vratu. Zaščiti vas tudi pred vremenskimi vplivi, žuželkami in umazanijo. Med vožnjo čelada tudi omogoča varno telefoniranje in uporabo navigacije med vožnjo. 

Usnjene rokavice

Svetovalci v moto trgovini vam bodo priporočili nakup kvalitetnih in vzdržljivih usnjenih rokavic. Pri padcu čez krmilo motorja je namreč pomembno, da so rokavice dovolj debele, da bodo prenesle silo udarca ob asfalt in kamne. Močne usnjene rokavice preprečijo poškodbe kože, kosti in preprečujejo tudi zlome. Najprimernejše so takšne rokavice, ki omogočajo dober oprijem in odzivnost med vožnjo. Vaših dlani ne pregrevajo, obenem pa poskrbijo za dovolj visoko stopnjo zaščite pred udarci.

Motoristična jakna

Motoristične jakne so lahko narejene iz naravnih ali pa umetnih materialov. Veliko motoristov se odloči za nakup več različnih modelov, ki jih nudi moto center, saj kupujejo glede na vremenske razmere. Med vožnjo poleti v vročem vremenu ne morete nositi enake jakne, kot ste jo med vožnjo po hladnem jesenskem vremenu. Priporočljivo je, da je jakna dovolj dolga, da zaščiti vaše ledvice pred vetrom. Obenem naj bo zračna, da se telo na motorju ne pregreva. Komolce in ledveni del pa naj ima okrepljen s plastiko, ki zaščiti organe ob padcu.

Usnjeni škornji 

Veliko motoristov med vožnjo nosi samo superge, ki pa so nezadosten del opreme. Ob padcu ne bodo zaščitile vaših prstov, gležnjev, nartov in kosti. Usnjeni škornji so obvezen del med vožnjo motornega kolesa. Usnjeni moto škornji se dodobra oprimejo noge in v primeru padca ne padejo z nog. Zaščitijo tako kožo, kot tudi občutljive kosti na nogah. 

V primeru okvare vašega jeklenega konjička, se lahko obrnete tudi na kvaliteten servis

Zaščitne hlače

Pri visokih hitrostih na motornem kolesu je pomembno, da nosite dolge hlače in ne kratkih hlač.  Svetovalci v moto trgovini v Ljubljani vam bodo jasno povedali, da ob padcu pri visoki hitrosti, samo kvalitetne hlače preprečijo hujše poškodbe kože. Dandanes lahko poleg usnjenih hlač kupite tudi različne hlače iz materialov, ki dihajo in vašega telesa ne pregrevajo. Dodatno imajo všite tudi ščitnike za kolena, ki preprečujejo poškodbe.

Kvaliteten servis motornih koles v Ljubljani

V primeru okvare vašega jeklenega konjička, se lahko obrnete tudi na kvaliteten servis motornih koles po ugodnih cenah. Servis izvajajo za vozila znamk Honda, Piaggio, Aprilia, Moto Guzzi in Beta. Uporabljajo tako originalne, kot tudi kompatibilne dele. Komatibilni deli so na voljo za večino znamk motornih vozil.

Potek servisa 

Sam servis motornih koles poteka ob predhodni najavi. Po telefonu lahko sporočite, kakšna je stopnja okvare motornega kolesa. Pri tem vas bo servis motornih koles vprašal tudi o pogostosti popravil in kdaj so bili kakšni rezervni deli zamenjani. Dobili boste termin za servis vozila, pred samim popravilom pa boste tudi obveščeni o celotnem razponu popravila. Po opravljenem servisu bodo strokovnjaki izvedli tudi test, tako, da boste prepričani o brezhibnosti motorja. 

Sam servis motornih koles poteka ob predhodni najavi.

Nakup nadomestnih delov prek spleta

V kolikor se vam s popravilom mudi in ne morete čakati, lahko pri servisu motornih koles tudi naročite rezervne dele. Slednje lahko zamenjate na podlagi priloženih navodil. Serviserje pa lahko tudi povprašate o pravilni namestitvi, v kolikor se pojavi težava.  Prek spleta lahko kupite akumulatorje, sklopke, zavore, alarmne naprave, tesnila, pogonske elemente, vzmetenje, olja, maziva, svečke, verige, zobnike, filtre in uplinjače. Nekatere rezervne dele lahko zamenjate sami, za večino pa bo potreben obisk servisa.

Objave iz iste kategorije:

  • 11. 08. 2020